Paaiškėjo dar du nauji kultūros magistrai

Paaiškėjo dar du nauji kultūros magistrai

Antradienį slaptai balsuodama speciali komisija nusprendė, kurioms dviem Klaipėdos kultūrai nusipelniusioms asmenybėms šiemet skirti kultūros magistro vardą. Šis garbingas titulas netrukus bus suteiktas Prano Domšaičio galerijos vedėjai Kristinai Jokubavičienei ir rašytojui, eseistui, poetui Rolandui Rastauskui.

Iš viso šiemet buvo pasiūlytos keturios asmenybės. Tarp jų dar buvo "Vakarų ekspreso" žurnalistė, keturių knygų ciklo "Klaipėdos akvarelės" autorė Gražina Juodytė bei šokėjas, treneris, ilgametis kolektyvo "Žuvėdra" vadovas Romaldas Idzelevičius.

K. Jokubavičienė buvo įvertinta už Klaipėdos miesto kūrėjų ir jų darbų įamžinimą menotyros leidiniuose bei projektuose ir jaunosios Lietuvos menininkų kartos auginimą. Ji neslėpė susijaudinimo ir tikino besidžiaugianti už muziejų, muziejininkus, tyrinėtojus bei Mažosios Lietuvos dailės paveldą, kuris ir yra jos sritis, bei šiuolaikinę dailę.

"Manau, kad šis apdovanojimas skirtas ne vienam asmeniui, bet visam jo kasdienių darbų ir interesų ratui. Šis apdovanojimas mane įkvėps ir tolesniems darbams", - sakė moteris.

R. Rastauskas buvo įvertintas už aktyvią ir intriguojančią naujomis meninėmis formomis literatūrinę veiklą. Jis sakė, kad šis apdovanojimas tarsi įprasmina abipusę miesto ir menininko pagarbą.

Pretendentus vertino speciali komisija, kurią sudarė pirmininkas - Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, Savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis, menininkai Gintaras Grajauskas, Benas Šarka, Darius Vaičekauskas, Neringa Poškutė, kultūros srities atstovės Nijolė Sliužinskienė ir Goda Giedraitytė, visuomeninkė Kristina Buslajeva ir miesto Tarybos narys Arvydas Cesiulis. Posėdyje dalyvauti negalėjo istorikas Jonas Genys, Tomas Ambrozaitis ir Nemira Trakumienė. Tam, kad būtų išrinktas kultūros magistras, pretendentai turėjo surinkti ne mažiau kaip du trečdalius balsų. Šiuo atveju - ne mažiau kaip 7 balsus.

"Diskusija ilgai neužtruko, kadangi vieni kitų darbus puikiai pažįstame, visų veikla visiems gerai matoma. Komisija apsisprendė greitai, operatyviai, be karštų diskusijų ir debatų", - kalbėjo meras.

Klaipėdos kultūros magistro regalija bus įteikiama specialios ceremonijos metu rugpjūčio 1 d. per miesto gimtadienį. Pilies muziejuje magistras bus apdovanotas auksiniu žiedu, pagamintu renesansinio žiedo, saugomo šiame muziejuje, pavyzdžiu, jam bus įteiktas vardą patvirtinantis dokumentas, pasirašytas mero.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder