Nustebo išvydę Kėdainių ekspoziciją

Nustebo išvydę Kėdainių ekspoziciją

Penktadienį klaipėdiečiai nustebo Atgimimo aikštėje išvydę reklaminius stendus, kuriuose reklamuojamas Kėdainių miestas, praėjusiais metais atšventęs 645-ąjį gimtadienį. Paaiškėjo, kad buvo surengta paprasčiausia ekspozicija, keliaujanti per šalies miestus.

Reklaminiuose stenduose buvo galima išvysti šūkį: "Kviečiame į Kėdainius - Radvilų miestą". Stenduose pavaizduotos žinomos Kėdainių miesto vietos, tarp kurių - Paberžės Švenčiausiosios Mergelės Marijos Apsilankymo bažnyčia.

Apie tokią surengtą ekspoziciją sužinojusi Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro direktorė (KTIC) Romena Savickienė liko ne mažiau nustebusi nei klaipėdiečiai, mat apie tai informuota nebuvo.

"Tikrai apie tai nieko nežinau ir net nemačiau. Kažkada mes turėjome Kauno reklamą. Turbūt Kėdainiai vykdo komunikaciją vidinėje šalies rinkoje. Mainų dėl reklamos su Kėdainiais neturime, tik keičiamės informacija su Turizmo informacijos centrais, kad galėtume svečiams suteikti informacijos apie kiekvieną Lietuvos miestą", - sakė R. Savickienė.

Jos žiniomis, šiuo metu Vilniaus geležinkelio stotyje reklamuojamas atsinaujinęs Lietuvos jūrų muziejus.

"Su mero patarėju kalbėjome, kad pasireklamuoti reikėtų ir Klaipėdai, pritraukiant svečių iš kitų miestų", - pridėjo KTIC direktorė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Architektūros poskyrio vyriausiojo specialisto Mindaugo Petrulio, Kėdainiai vykdo nekomercinę veiklą, kuri yra suderinta su kitų miestų savivaldybėmis.

"Penktadienis buvo paskutinė ekspozicijos diena. Ši ekspozicija keliavo per daugelį miestų. Tai yra Kėdainių savivaldybės projektas. Su Klaipėdos savivaldybe viskas suderinta. Buvo atvažiavęs Kėdainių vyriausiasis architektas. O kokia jau ta ekspozicija - jų reikalas. Kai renginių nebūna, leidžiame aikštes užpildyti tokiomis laikinomis ekspozicijomis - fotografijomis, kitais pristatymais, kas būtų įdomu miestiečiams. Tai svarbu ir mums, ir jiems", - neabejojo M. Petrulis.

Jis priminė, kad anksčiau Klaipėda pati buvo surengusi ekspoziciją Kėdainiuose. Jų taip pat buvo ir Vilniuje, ir Kaune.

"Tai yra socialiniai projektai. Ekspozicijoms rinkliava netaikoma. Tai ne komerciniais tikslais vykdomi projektai", - tikino Architektūros poskyrio vyriausiasis specialistas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder