Nusikalstamumą mažins tvarkydami miesto erdves

Nusikalstamumą mažins tvarkydami miesto erdves

Nuolat sulaukdami gyventojų skundų dėl netvarkingos ir kartu nesaugios aplinkos, valdininkai kartu su policija išsirengė apžiūrėti rajono, kuriame, teigiama, fiksuojama daugiausiai incidentų. Tikimasi, kad apgenėjus medžius, krūmus, įrengus apšvietimą probleminės vietos taps saugesnės.

Klaipėdos policijos Viešosios tvarkos tarnybos viršininkas Andrius Leliuga pasakojo, kad šiuo metu nusikaltimų žemėlapyje "raudonuoja" keletas teritorijų - Debreceno gatvė, šalia jos esantis parkelis, Naujakiemio gatvė, Žvejybos uosto rajonas.

"Šiame mikrorajone fiksuojama daugiausiai plėšimų. Tai lemia apšvietimo trūkumas, naktinių kavinių, barų koncentracija. Apskritai situacija gerėja, metamos didesnės pajėgos, viena grupuotė sulaikyta. Kai bus apšvietimas, manau, situacija dar pagerės", - sakė A. Leliuga.

Anot pareigūno, dažniausiai tamsiuoju paros metu čia iš nugaros užpuolami, sumušami ir apiplėšiami neblaivūs ar pasipriešinti negalintys asmenys.

"Susitikimas su policija leido padaryti išvadas, kad netvarkinga aplinka yra didžiąja dalimi priežastis nusikalstamos veikos ir kitų teisės pažeidimų. Savivaldybė yra patvirtinusi miesto infrastruktūros tvarkymo programas, dalis lėšų yra skirta tvarkyti toms teritorijoms, kurios pamėgtos viešosios tvarkos pažeidėjų", - sakė pasivaikščiojimui vadovavusi Savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Kreipsis į Vyriausybę

Padėtį apžiūrėjęs mero pavaduotojas Artūras Šulcas priminė, kad šiais metais planuojama sutvarkyti Debreceno aikštės promenadą iki Gedminų gatvės, taip pat bus tvarkoma Pempininkų aikštė.

"Ypač daug dėmesio skirsime pėsčiųjų praėjimams. Žmogus turi turėti galimybę nesušlapęs kojų nueiti iki vaistinės, parduotuvės, vaikų darželio, mokyklos. Kai kur taip nėra, dėl to esame dėkingi policijai už tokį pasivaikščiojimą, kad jie rodo mums konkrečias vietas, kur yra pavojinga. Pagal tai dėliosime savo planus. Prieš keletą savaičių susitikę su policija klausėme, kokiose vietose situacija yra sudėtingiausia ir kokios yra priežastys. Mums buvo atsakyta, kad yra krūmais apžėlusių vietų, kai kur trūksta apšvietimo. Kiti du dalykai - naktiniai lombardai ir naktinės girdyklos", - problemų priežastis vardino A. Šulcas.

Vicemero nuomone, blogai yra tai, kad nei Savivaldybė, nei vietos bendruomenės negali reguliuoti, kada girdyklomis vadinamos naktinės alkoholio parduotuvės ir naktiniai barai gali atsidaryti, užsidaryti, kokio stiprumo alkoholiniais gėrimais prekiauti.

"Tokios vietos traukia tam tikrus asmenis, kurie kelia nemalonumų kitiems. Kreipsimės į Vyriausybę, Seimą, kad vis dėlto duotų daugiau teisių patiems kiekvienam kaime ar gatvėje spręsti tuos girdyklų klausimus", - dėstė vicemeras.

Sąrašas ilgas

"Vakarų ekspresas" jau ne sykį rašė apie apleistas ir netvarkomas miesto teritorijas, dėl kurių nuolat sulaukiama skaitytojų skambučių. Kaip tik prieš valdininkų ir pareigūnų reidą Žvejybos uosto rajono gyventoja Marija skundėsi, kad teritorija tarp Žvejų rūmų ir Apaštalų bažnyčios paversta šiukšlynu.

Pasidomėjus, kas atsakingas už šios teritorijos tvarkymą, Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys informavo, kad po žurnalistų signalo patikrinti nurodytos vietos buvo pasiųsti poskyrio specialistai.

"Buvo surašytas aktas, iš tikrųjų ten yra labai daug krūmų, susidariusi didelė bala, yra nemažai šiukšlių. Tai yra vieša erdvė, už kurios tvarkymą atsakinga Savivaldybė", - sakė V. Valys.

Pasak specialisto, praėjusiais metais buvo sudarytas sąrašas vietų, kurias reikia tvarkyti. Tuomet jame buvo 36 objektai. Šias apterštas vietas, kai kur tapusias sąvartynais, tvarko Miesto tvarkymo skyrius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder