Nuomininkus krapšto lauk per teismus

Nuomininkus krapšto lauk per teismus

Metus trukusi kova už išlikimą Melnragėje įsikūrusiam organizacijos "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondui gali baigtis pralaimėjimu. Pirmos instancijos teismas atmetė jo skundą, o kitame teisme jau prasidėjo byla dėl iškeldinimo.

Nuo 1994 m. veiklą Vaivos g. 23 numeriu pažymėtame pastate Melnragėje vykdžiusi organizacija pakilo į kovą dar pernai, kai liepą baigėsi prieš dvidešimtmetį sudarytos patalpų nuomos sutarties terminas. Nors tuomet fondas Savivaldybės prašė, kad pastato nuomos sutartis būtų pratęsta neterminuotam laikotarpiui, valdininkai tą padaryti atsisakė. Toks sprendimas motyvuotas tuo, kad buvo neprižiūrima aplinka, atlikus kadastrinius matavimus nustatyta pasikeitimų, pastato remontai ir rekonstrukcijos neįteisintos, o mieste vaikų priežiūra užsiimančių organizacijų esą ir taip pakanka.

Iš pradžių ginčai persikėlė į Visuomeninės administracinių ginčų komisijos posėdžius, kur nesėkmingai buvo prašoma panaikinti administracijos direktoriaus priimtus sprendimus. Tada "Visos Lietuvos vaikai" komisijos sprendimą apskritai nutraukti bylą apskundė Klaipėdos apygardos administraciniam teismui. Tačiau pastarasis tokį skundą antradienį atmetė kaip nepagrįstą. Tiesa, toks verdiktas per dvi savaites dar gali būti apskųstas Vyriausiajam administraciniam teismui. Kaip bus elgiamasi toliau - sužinoti nepavyko, nes vaikų dienos centro vadovė Virginija Kairienė vakar neatsiliepė nė vienu nurodytu telefono numeriu.

O vakar Klaipėdos miesto apylinkės teisme prasidėjo kitos bylos nagrinėjimas - Savivaldybė reikalauja, kad organizacija išsikeltų iš patalpų.

"Kol vyksta teisminiai ginčai, jokie radikalūs sprendimai dėl pastato ateities negali būti priimti", - sakė Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjo pavaduotoja Genovaitė Paulikienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder