Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms - nebent po rinkimų

Nuolaidos daugiavaikėms šeimoms - nebent po rinkimų

Žadėtųjų nuolaidų kortelių Klaipėdoje gyvenančioms daugiavaikėms šeimoms teks palaukti. Nors padarytas jau nemenkas įdirbis, kad tokia nuolaidų sistema pradėtų veikti, uostamiesčio valdžia nusprendė neforsuoti įvykių ir palūkėti bent iki kol baigsis rinkimai. Mat paaiškėjo, kad viena iš šios idėjos iniciatorių pretenduoja į Seimo nario kėdę.

"Svarstome praktiškai. Žinant rinkiminį kontekstą ir sąrašus, nesinori, kad ši graži idėja kam nors taptų tik rinkiminės programos dalimi. Bet idėjos tikrai neatmetu. Prie jos bus galima sugrįžti nuvilnijus rinkiminiam šurmuliui", - sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

"Vakarų eksprese" jau buvo rašyta, kad nuolaidų kortelių daugiavaikėms šeimoms sistema puikiai veikia Lenkijoje, o visai neseniai, praėjusį rugsėjį, šiuo pavyzdžiu pasekė ir Alytaus miestas.

Teigiama, kad minėtame mieste šią idėją pavyko įgyvendinti vos per du mėnesius. Alytiškiai pasakojo, kad įvairias nuolaidas tris ir daugiau vaikų auginančioms alytiškių šeimoms siūlo 43 įmonės bei organizacijos. Įvairiomis nuolaidomis naudojasi per 180 Alytaus mieste bei rajone gyvenančių daugiavaikių šeimų, nepaisant jų gaunamų pajamų.

Šiemet pavasarį buvo pradėta kalbėti apie galimybę įsivesti tokias korteles ir Klaipėdoje. Tėvų atstovai jau buvo susitikę su miesto valdžia ir derino detales, kaip visa tai galėtų funkcionuoti uostamiestyje. Bet ilgainiui, kai paaiškėjo, jog aktyviausiai šią idėją propaguojanti tėvų atstovė kandidatuoja į Seimą, viskas nurimo.

Beje, ši idėja buvo svarstoma ir nacionaliniu lygmeniu. Šeimos kortelės įstatymo projektas Seime buvo užregistruotas šiemet kovo mėnesį. Tačiau šis siūlymas nesulaukė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pritarimo - liepos 22 dieną pateiktose išvadose teigiama, kad siekdama socialinio teisingumo valstybė turėtų ypatingą dėmesį skirti sunkiai gyvenančioms šeimoms ir pažeidžiamoms socialinėms grupėms.

Priėmus įstatymų projektus, tėvai, auginantys tris ir daugiau vaikų, galėtų pretenduoti į lengvatas, tačiau jos nebūtų suteikiamos mažas pajamas gaunantiems tėvams, auginantiems vieną ar du vaikus.

"Tai tik parodo, kad ir mums nėra kur skubėti, o šią mintį reikia dar labai gerai išgryninti", - sakė V. Grubliauskas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder