Nuo naujų suoliukų senjorai priversti šokinėti

Nuo naujų suoliukų senjorai priversti šokinėti

Ąžuolų giraitėje prieš porą metų pastatytais suoliukais skundžiasi senyvo Kauno gatvės rajono gyventojai: esą jie tokie aukšti, jog atsisėdus tabaluoja kojos. Valdininkai stebisi šiais gyventojų skundais ir aiškina, kad atsisėdimo vietos yra standartinio aukščio ir su jomis viskas gerai.

Į "Vakarų ekspresą" besikreipusi šalia Ąžuolų giraitės gyvenanti senjorė skundėsi, jog prieš keletą metų pastatyti puošnūs suoliukai nepritaikyti žemesnio ūgio žmonėms. Esą pensininkams ant jų tenka kone užšokti, o besigėrint gamta tabaluoja kojos.

Primename, jog nauji suoliukai giraitėje atsirado dar prieš porą metų. Tuomet Vyriausybei skyrus pinigų bendruomenėms poreikiams būtent šiuo šaltiniu ir buvo pasinaudota: suoliukų statybą inicijavo Baltijos vietos bendruomenė. Tuomet jai buvo skirta 141 tūkst. litų, iš kurių 12 tūkst. Lt teko būtent naujų atsisėdimo vietų įrengimui.

Minėtos bendruomenės pirmininkas Arnoldas Bučys tikino skundus dėl esą per aukštų suoliukų girdįs pirmą kartą.

Anot jo, net ir norėdamas čia negalėtų padėti - bendruomenė nutarusi ir parašiusi paraišką visą atsakomybę perleidžia miesto Savivaldybei, kuri ir organizuoja viešuosius pirkimus bei prižiūri naujų objektų statybą.

Bendruomenių projektus kuruojanti Klaipėdos savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vyr. specialistė Diana Pilelienė tikino, jog perkamų daiktų, šiuo atveju suoliukų, forma ir statymo vieta derinama su pačiais bendruomenių pirmininkais ar seniūnaičiais.

Patys bendruomenių atstovai gali pasirinkti, kokio suoliuko nori - su atlošu ar be jo, su betoniniu pagrindu ar ne, šiukšlinės formą ir kitas detales.

"Nesu gavusi nė vieno skundo, kad ten kažkas blogai. Skundai, jei jie pavieniai, tikrai nepagrįsti, o apie problemas negirdėjau nei iš Savivaldybės, nei iš bendruomenių. Tie suoliukai yra standartiniai - tokie stovi visur. Jei priprato prie sovietinių, kurie į žemę įsmigę 20 centimetrų, tai jau kitas reikalas", - stebėjosi tarnautoja.

Jos teigimu, Ąžuolų giraitėje įrengtos vietos atsisėsti yra standartinio aukščio ir kitokių Savivaldybė net negali nupirkti. Be visa to, tokių pat suoliukų su atlošais pageidauja ir kitų vietų gyventojai.

Beje, šiemet bendruomenėms skirti pinigai jau išdalyti. Artimiausiu metu bus paskelbta, kokioms naujoms iniciatyvoms atiteks Klaipėdos bendruomenėms skirti kiek daugiau nei 164 tūkst. eurų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder