Nuo karantino rutinos gelbsti pirtelė

Nuo karantino rutinos gelbsti pirtelė

Besibaigiant trečiajam karantino mėnesiui šalyje vis dar tebėra uždarytos ne maisto prekių parduotuvės, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietos, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose. Tačiau atsibodusi rutina ir sėdėjimas namuose verčia žmones ieškoti smagių laisvalaikio praleidimo būdų.

Pramogų pasiilgę žmonės kūrybingai ieško pačių įvairiausių galimybių pailsėti gryname ore. Vieni lipdo besmegenius, kiti čiuožinėja nuo kalniukų, o treti - kaitinasi pirtelėje.

Mobiliųjų pirtelių ir kubilo nuoma užsiimantis Klaipėdos rajono verslininkas Alfredas pasakojo, kad prasidėjus žiemiškiems orams užsakymų šiek tiek padaugėjo, nes pasikaitinus pirtelėje galima greitai atsivėsinti sniege.

"Manau, kad žmonės jau pavargo nuo visko, niekur nebeišeina, nebėra jokių pramogų, tad nors savo kieme galima turėti šiokią tokią pramogą, atsikvėpti ir pailsėti nuo įtampos", - pasakojo Rimkų sodybos vadovas Alfredas.

Karantino metu pirtelė žmonėms pristatoma bekontakčiu būdu, visas detales iš anksto suderinus telefonu. Po kiekvieno naudojimo, pasak Alfredo, pirtelė būna kruopščiai išplaunama ir dezinfekuojama, vėliau kelias dienas pastovi neliečiama.

"Pristatome bekontakčiu būdu, telefonu suderiname vietą ir laiką, atvežame ir paliekame. Viskas būna dezinfekuota, tvarkinga. Šiuo metu paslaugą užsisako ir solidūs, ir paprasti žmonės, kurie tikrai nori atsikvėpti ir pailsėti nuo įtampos, nebėra jau jaunimo ar švenčių", - tikino Alfredas.

Pasiteiravus apie judėjimo ribojimus, verslininkas tikino, jog turi visus reikiamus dokumentus, tad pristatyti pirtelę į kitą savivaldybę problemų nekyla.

Pirtelės nuomojamos laikantis visų šalyje nustatytų karantino reikalavimų ir tik vienam namų ūkiui.


Tikisi daugiau laisvės

Nuo antradienio Vyriausybei leidus teikti lauko slidinėjimo trasų paslaugas, tikėtina, jog daugelis pramogaus ir slidinėdami.

Tiesa, slidinėjimo trasų paslaugas teikti galima tik užtikrinant lankytojų registraciją ir bilietų platinimą elektroniniu būdu. Taip pat Vyriausybės sprendimas galioja tik lauko trasoms, tad uždari kompleksai dar neveiks.

Teikti slidinėjimo įrangos nuomos ir kitas paslaugas lauko slidinėjimo trasų vietose draudžiama. Didžiausias vienu metu leidžiamas lankytojų skaičius apskaičiuojamas pagal veikiančių keltuvų skaičių: vienam keltuvui gali tekti ne daugiau kaip 30 slidinėtojų.

Pasak sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, trečiadienį Vyriausybei bus teikiamas siūlymas leisti dirbti ir ne būtinųjų prekių parduotuvėms, turinčioms atskirą įėjimą, bei teikti grožio paslaugas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder