Norinčiųjų organizuoti vasaros stovyklas netrūksta

Norinčiųjų organizuoti vasaros stovyklas netrūksta

Vasarą organizuoti vaikų poilsį uostamiestyje panoro 32 įstaigos, tačiau neaišku, ar visos jos gaus reikiamą finansavimą iš miesto biudžeto.

Nors šiemet iš Klaipėdos miesto biudžeto lėšų remiamoms vaikų vasaros stovykloms žadama atseikėti šiek tiek daugiau lėšų nei pernai - 30 tūkst. eurų, pasak valdininkų, tai nereiškia, kad ir stovyklų pasirinkimas bus kur kas didesnis.

"Kol kas sunku pasakyti. Dabar atliksime reikiamas procedūras, įvertinsime pateiktas programas, kvalifikacijas, suskaičiuosime, kokių sumų kas prašo, ir matysime, kiek jų galime remti. Kiek telefonu teko konsultuoti paslaugos teikėjus, skambėjo labai didelės sumos. Labiausiai stovyklų kaštus išaugina planuojamos įvairios išvykos, yra ir pasiūlymų stovyklą rengti ne Klaipėdoje, o, pavyzdžiui, Rusnėje", - pasakojo uostamiesčio Savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Sigita Muravjova.

Vakar rankose ji laikė 32 pateiktus pasiūlymus šiemet organizuoti vaikų vasaros stovyklas, tačiau minėjo, kad dar laukia kelių pavėlavusių, tad galutinis skaičius gali būti ir šiek tiek didesnis.

Kurios pateiktos programos bus finansuojamos iš miesto biudžeto, valdininkės skaičiavimu, turėtų paaiškėti balandžio pabaigoje arba gegužės pradžioje. Maždaug tuomet ir tėvai internete galės išvysti pasiūlymus bei pradėti registruoti vaikus.

Praėjusiais metais buvo sulaukta 31 pasiūlymo, bet kadangi ne visi atitiko reikiamus kriterijus, miesto lėšomis buvo remiama 19 įvairių dienos stovyklų. Pernai tam buvo skirta 20 tūkst. eurų, užpernai - dar mažiau, 14,5 tūkst. eurų. Tad preliminariai skaičiuojama, kad šiemet vasarą pavyks užimti daugiau vaikų. Pernai miesto biudžeto remiamose stovyklose ilsėjosi 1 080 mažųjų klaipėdiečių.

"Šios stovyklos labai paklausios. Bent jau pernai neteko girdėti, kad tėvai ar vaikai būtų nusivylę. Tik pirmosiomis dienomis būta vieno kito skundo, kad nepakako maisto, bet paskui viskas išsisprendė", - pasakojo S. Muravjova.

Pernai valdininkai džiaugėsi, kad vaikams buvo iš ko pasirinkti, nes atrinktų programų teikėjai siūlė sportuoti, turistauti, šokti, dainuoti, daug įvairių užsiėmimų vaikams buvo rengiama bibliotekose. Užsiėmimų trukmė buvo gana įvairi - vaikas galėjo būti užimtas nuo 5 iki 41 dienos.

Savivaldybės lėšomis remiamos stovyklos - išganymas daugeliui mažesnes pajamas gaunančių klaipėdiečių. Nors ne visos valdiškomis lėšomis remiamos stovyklos yra visiškai nemokamos, visgi kainos nėra tokios žvėriškos, kaip privačiose stovyklose.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder