Nori prekybos centro, o ne daugiabučio

Nori prekybos centro, o ne daugiabučio

Klaipėdos miesto Treko rajono gyvenamųjų namų bendruomenė prieštarauja, kad sklype Šiaurės pr. 13 prekybos centras "Lidl" būtų statomas kartu su daugiabučiu.

Gyvenamosios paskirties daugiabutį namą su prekybos paskirties patalpomis Šiaurės prospekte projektuojančios UAB "Projesta Group" architektė Agnė Ilginytė pasidžiaugė, kad bendruomenė aktyviai dalyvavo viešame projekto svarstyme ir pateikė daug siūlymų.

"Atrodo, jog su bendruomene pavyko atrasti bendrą kalbą, nors sulaukėme labai daug įvairių pastabų, taip pat ir principinių. Pavyzdžiui, gyventojai išreiškė pageidavimą, kad statytume tik prekybos centrą, bet ne daugiabutį statinį. Tačiau pagal miesto Bendrąjį planą šioje vietoje numatyta gyvenamųjų namų teritorija. Sykiu dokumentas nedraudžia, kad gyvenamajame pastate atsirastų ir komercinės patalpos. Tačiau šiuo metu Klaipėdos bendrasis planas keičiamas ir koreguojamas ir gyventojai informavo, kad kreipsis į Savivaldybę dėl sklypo paskirties korekcijos", - sakė A. Ilginytė.

Anot pašnekovės, sklype projektuojamas 6 aukštų, maždaug 50 butų gyvenamasis namas. Perpus žemesnis prekybos centras "Lidl" įsikurtų kitoje pastato dalyje. Daugiabutis namas ir prekybos centras tarpusavyje būtų sujungti tik viena šonine siena. Po gyvenamuoju namu projektuojamas požeminis garažas jo gyventojams, o šalia prekybos centro - antžeminė maždaug 100 vietų automobilių stovėjimo aikštelė. Šis sprendimas taip pat nepatiko bendruomenės atstovams. Jie siūlo požeminę automobilių stovėjimo aikštelę rengti po prekybos centru, o ne po gyvenamuoju namu.

Pasak A. Ilginytės, šiuo metu yra rengiamas susirinkimo protokolas ir atsakymai į pateiktas pastabas bei pasiūlymus gyventojams bus pateikti raštu.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder