Netvarka kieme? Užsisakykite konteinerį!

Netvarka kieme? Užsisakykite konteinerį!

Kalbėdami apie švarą kiemuose, pagrindine problema specialistai įvardina prie konteinerių netvarkingai išmetamus daiktus. Jau trejus metus Klaipėdoje galioja tvarka, kad baldų, padangų ir kito nebereikalingo šlamšto negalima krauti šalia konteinerių. Tačiau, pasak atliekų vežėjų, daugelio klaipėdiečių įpročiai išliko tie patys: kas netelpa į konteinerį, numetu šalia jo ir man neberūpi, kad po langais sukrautas šiukšlynas.

"Tik pravažiuoja mūsų mašina, surenkanti nuo konteinerių didžiąsias atliekas, o po pusvalandžio, grįžtant ta pačia gatve, šalia tų pačių konteinerių jau vėl stūkso unitazai, čiužiniai, numestos padangos. Toks įspūdis, kad pamatę pravažiuojančią mašiną žmonės tyčia prie konteinerių sutempia daug metų kauptą šlamštą", - pasakojo Laimonas Žemaitis, UAB "Ecoservice Klaipėda" generalinis direktorius.

Pasak vadovo, tokia situacija nepalanki nei gyventojams, nei namų administratoriams, nei miesto tvarkdariams.

Klaipėdos mieste buitinę techniką, remonto atliekas, padangas ir kitus nebereikalingus daiktus gyventojai turi patys nuvežti ir nemokamai atiduoti į didžiųjų atliekų surinkimo aikšteles. Ir nors trijose miesto aikštelėse surenkamų atliekų kiekiai kasmet didėja, tačiau ir kiemuose jų paliekama ne ką mažiau. Miesto piktžaizdės, kur nuolat atsiranda nelegalūs šiukšlynai, vežėjams puikiai žinomos.

"Kiemuose išmėtyto šlamšto surinkimu turi pasirūpinti teritoriją prižiūrintis namų administratorius, o jei teritorija priklauso miestui - Savivaldybės administracija. Mes esame tik samdomi vežėjai. Tad pasitaiko, kad į tą patį kvartalą sutvarkyti nelegalių šiukšlynų mus kviečia ir vieni, ir kiti", - sakė L. Žemaitis.

Didžiąją miesto dalį aptarnaujančios atliekų surinkimo įmonės "Ecoservice Klaipėda" vadovo teigimu, tokia tvarka kerta per kišenę patiems klaipėdiečiams.

"Ar papildomam didžiųjų atliekų surinkimui mus samdo valdų administratorius, ar Savivaldybė, viską vis tiek galų gale apmoka visi klaipėdiečiai", - aiškino L. Žemaitis.

Jo teigimu, racionaliausia išeitis tose miesto vietose, kur gyventojams trūksta sąmoningumo, pastatyti specialius konteinerius didžiosioms atliekoms. Juos gali užsakyti ir valdų administratorius, ir namo bendrijos atstovas, ir atliekų tvarkymu besirūpinantys Savivaldybės padaliniai.

"Akivaizdu, kad Klaipėdoje yra vietų, kur nevalyvi gyventojai teršia, o kiti, norintys gyventi padorioje aplinkoje, skambina tarnyboms ir prašo sutvarkyti šiukšlyną jų kieme. Visų teršėjų nesugaudysi ir nenubausi, tad logiškiausia būtų tose vietose statyti didžiuosius atliekų konteinerius. Tai daug pigesnė priemonė, nei vėliau kuopti užterštas teritorijas. Be to, išvengtume nesibaigiančių gyventojų skundų, o daugiabučių kiemuose būtų daugiau tvarkos", - sprendimą siūlė atliekų vežėjų atstovas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder