Nėra tualeto - kenčia miesto krūmai

Nėra tualeto - kenčia miesto krūmai

Didžiulėje poilsio zonoje pietinėje miesto dalyje laisvalaikį leidžiantys klaipėdiečiai pasigenda tualeto. Sako gėda, kai kokiam nors užsieniečiui, besiteiraujančiam, kur galėtų atlikti savo gamtinius reikalus, tenka rodyti į krūmus. Miesto valdžios atstovai problemos šioje srityje neįžvelgia.

Į redakciją atėjusios moterys, nenorėjusios būti įvardytos, teigė kalbančios pietinėje miesto dalyje nuo Smiltelės g. iki Baltijos pr. esančioje poilsio zonoje besiilsinčių, sportuojančių žmonių vardu. Jie norėtų tualeto. "Mes, senjorai, čia daug vaikščiojame. Esame jau net susidraugavę tarpusavyje. Apeiname kelis ratus, vaikštome po dvi valandas. Ir jaunimas, ir tėveliai su vaikučiais - kas sportuoja, kas šiaip vaikštinėja. Per tiek laiko žmonės užsinori į tualetą. Jokia paslaptis, kad tie, kuriuos prispiria šis reikaliukas, laksto į krūmus kaip šuniukai", - kalbėjo viena jų.

Pasak moterų, kitoje pusėje, už Prano Mašioto progimnazijos, irgi yra graži poilsio zona, joje yra net trys mėlynieji lauko tualetai. Jos klausia, ar negalėtų miesto valdžia bent vieno pastatyti ir jų mėgstamoje poilsio zonoje.

"Toje zonoje aš vaikštau 10 metų. Kokiame mes amžiuje gyvename, kad nusišlapinti turi eiti į krūmus?" - klausė kita pokalbininkė. Moterys džiaugėsi, kad ta poilsio zona gražiai sutvarkyta, pristatyta ir suoliukų, ir šiukšlių dėžių, trūksta tik vienos smulkmenos - biotualeto.

Miesto koncepcija to nenumato

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda sako, kad nėra tokios koncepcijos, kad mieste prie visų dviračių ir pėsčiųjų takų būtų statomi biotualetai. Paprastai poilsio zonose lankosi vietiniai gyventojai, tad gamtinius reikalus jie gali atlikti ir namuose.

Pasak jo, tranzuojantys žmonės galėtų užeiti į vieną iš prekybos centrų, kuriuose yra viešieji tualetai, einantieji ar važiuojantieji nuo Smiltelės g. gali pasinaudoti Sąjūdžio parke esančiais tualetais.

L. Dūdos teigimu, biotualetai statomi žmonių susibūrimo vietose - parkuose, aikštėse, terminaluose, pliažuose. Jie yra prie Skulptūrų parko, paplūdimiuose, Kruizinių laivų terminale, Žvejų gatvėje, miesto centre - Herkaus Manto g. 1. Pasak jo, sunkiai tualetų klausimas sprendžiamas senamiestyje.

Jo teigimu, yra įgyvendinama miesto tualetų programa, parengtas specialusis planas, bet jame tualetus statyti palei dviračių takus kol kas nenumatyta.

Miesto ūkio departamento vadovas sako, kad skundų iš gyventojų, jog verkiant reikėtų kažkur naujuosiuose miesto rajonuose statyti tokius įrenginius, negaunama.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder