Nenori miško prie prekybos centro

Nenori miško prie prekybos centro

Artėjant naujo prekybos centro "Vaiva" Klaipėdoje atidarymui, valdiškuose koridoriuose užvirė diskusija, ar tikrai šalia rekonstruoto pastato pasodinta tinkama augmenija.

Teigiama, jog pagal projektą prie prekybos centro turėjo būti pastatyti vazonai, kuriuose turėjo augti kūginiai raudonieji klevai. Tad kai kurių miesto aplinka besirūpinančių politikų nuomone, reprezentacinėje miesto vietoje tikrai ne vieta tokioms pušaitėms, kokios pasodintos prie "Vaivos".

"Pušelės gali augti šlaituose, parkuose, bet tikrai ne reprezentacinėse gatvėse. Gaila, kad tokie projektai nederinami su Savivaldybės Aplinkos kokybės skyriumi, tuomet specialistai paaiškintų, kokie medžiai kur tinkamesni", - sakė miesto Tarybos narys Audrius Vaišvila.

Jis kreipėsi į Savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovą Liudviką Dūdą, kuris ir paaiškino, kad projekte buvo numatyta sodinti klevus.

"Tad jeigu buvo savavališkai pažeisti projekto reikalavimai, nebus galima derinti statybos darbų", - svarstė A. Vaišvila.

L. Dūda sakė dėl šio fakto jau surašęs tarnybinį pranešimą miesto Savivaldybės administracijos direktoriui. Taigi vyks tyrimas.

"Savivaldybės vyriausiasis architektas dalyvauja statybų priėmimo komisijose, tad jis ir turės atsižvelgti į visus niuansus. Pakeitimai įmanomi, bet jie turi būti suderinti", - akcentavo L. Dūda.

Valdininkas neslėpė, kad dėl šių pušelių Savivaldybės koridoriuose jau vyko ne viena diskusija.

"Yra teigiančių, kad tos pušelės visai tinka. Tuomet aš architektų paklausiau, o kas būtų, jei vieną prekybos centro sieną būtų pastatę iš rąstų? Juk visos projektavimo dalys yra vienodai svarbios, apželdinimo - taip pat. Be to, nereikia pamiršti, jog tai, kas dera gamtoje, netinka miesto aplinkai. Galbūt tuomet ir mišką mieste galima sodinti, ir kazlėkus auginti?" - ironizavo L. Dūda.

"Aš manau, kad kur kas gražiau atrodo nuolatos žaliuojantys spygliuočiai nei sezoniniai medeliai. Manau, kad pajūrio miestui pušelės kaip tik labai tinka", - šitaip netikėtą kritiką atrėmė buvusio "Vaivos" kino teatro pastatą valdančios bendrovės "Tilžės projektai" direktorius Artūras Kaktavičius.

Jis sakė net neabejojantis, kad, nusprendus pakeisti ankstesniame projekte numatytą augmeniją, visi veiksmai buvo suderinti su reikiamomis institucijomis.

"Paklauskite projekto vadovo, ir jums viską paaiškins", - siūlė A. Kaktavičius.

Deja, su projekto vadove vakar susisiekti nepavyko - paskambinus į įmonę, kur ji dirba, buvo pateikta informacija, esą ji svarbiame susitikime, tad su žurnalistais neturės kada bendrauti.

A. Kaktavičiaus duomenimis, naujasis prekybos centras vasarą jau tikrai veiks.

"Gali būti, kad "Maxima" duris atvers dar gegužę. Taip pat čia veiks vaistinė, įsikurs "Omnitel" skyrius, antrame aukšte bus administracinės patalpos", - planais dalijosi A. Kaktavičius.

2012-aisiais vykusių varžytynių metu bendrovė "Tilžės projektai" buvusį kino teatrą "Vaiva" įsigijo už kiek didesnę nei 2,5 mln. litų sumą. Bendras pastato užimamas plotas siekia beveik 1,8 tūkst. kv. metrų.

ISTORIJA

Prieš keletą metų uostamiesčio bendrovė "Investicijų kvadrantas" planavo vietoje "Vaivos" kino teatro statyti šešis daugiaaukščius pastatus. Tam įnirtingai priešinosi dabartinis Seimo narys, buvęs Kultūros paveldo departamento Klaipėdos padalinio vadovas Naglis Puteikis, dėl to net teistas. Užsitęsus detaliojo plano derinimo procedūroms "Investicijų kvadrantas" šį pastatą prarado, nes nebeturėjo galimybių vykdyti kreditinių įsipareigojimų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder