Nemuno gatvės istorija: yra naujas "kampas"?

Nemuno gatvės istorija: yra naujas "kampas"?

Susitikimas su Klaipėdos meru Vytautu Grubliausku praktiškai ant bėgių gyvenančių Nemuno g. 113 ir 133 namų gyventojų nenuramino. Jų problema žodžiais sprendžiama jau ilgiau kaip 5 metus. Tad žmonės mano, kad jiems lieka vienintelė išeitis - kreiptis į teismą.

Tačiau meras mano, jog yra surastas naujas šios problemos sprendimo "kampas", tačiau kol kas apie jį kalba tik užuominomis.

Niekuo nebetiki

Minėtų namų gyventojams jau daugelį metų atstovaujantis Egidijus Stupuras pats ten nebegyvena, nes mano, kad tai - pavojinga. V. Grubliauskas buvo informuotas, kad nuo vibracijos pradėjo skilti vieno iš tų namų kaminas.

E. Stupuras sako turintis krūvas susirašinėjimo su įvairiausiomis institucijomis popierių. Tačiau tie žmonės kaip gyveno tuose namuose prie geležinkelio, taip ir gyvena toliau. Krova Klaipėdos uoste kasmet didėja apie 6 proc., vagonų 201 geležinkelio keliu rieda kur kas daugiau, o gyventojai iš intensyvaus triukšmo zonos neiškraustomi. Kaltės neprisiima nei krovos kompanijos, nei Uosto direkcija, nei "Lietuvos geležinkeliai", nei Susisiekimo ministerija.

"Kiek tų komisijų jau buvo. Vien tik pastaruoju metu gal net kokios keturios, ir iš Vilniaus važiavo. Viskas baigėsi tuo, kad absoliučiai nieko nepadaryta", - sakė pokalbininkas.

Pasak jo, meras ir vėl žadėjo imtis priemonių, kažką daryti, kad situacija keistųsi. Neatmetamas ir teisminis variantas.

Kad kas nors bus padaryta, šį kartą žmonės nelabai betiki, nes per 5 metus nepasiekta jokio rezultato.

"Dabar norime kreiptis į teismą, matyt, kito kelio nebėra. Paprašiau, kad tai darytų ir Savivaldybė, nes tuose namuose yra ir jos butų. Tačiau kol kas siuntinėja vieni nuo kitų ir viskas. Gyventojai jau nebetiki nei valdžia, nei Savivaldybe", - sakė E. Stupuras.

Yra vilties?

Mero manymu, prarasti tikėjimą, kad problema bus išspręsta, būtų blogiausias variantas.

Pasak jo, diskutuojant su gyventojų atstovu kilo naujų idėjų. Gyventojai turi galimybę kreiptis į teismą dėl jų interesų ignoravimo, tačiau teisinės paslaugos daug kainuoja. Tad meras sakė kalbėjęsis su Savivaldybės teisininkais. Atrodo, kad yra tam tikra galimybė padėti gyventojams suteikiant teisinę pagalbą.

V. Grubliauskas teigė su gyventojais apsitaręs ir dėl kreipimosi į tam tikras institucijas.

"Gyventojai kreipsis į mus su tam tikrais siūlymais, kuriuos mes savo vardu adresuosime atitinkamoms institucijoms. Analizuojant klausimą su teisininkais iškilo tam tikrų naujų aplinkybių, atveriančių tam tikras galimybes. Nenorėčiau apie jas garsiai kalbėti, teisininkai turėtų labiau įsigilinti ir išgirsti Uosto direkcijos poziciją. Pastarųjų Vyriausybės nutarimų kontekste atsiranda tam tikras naujas šios problemos sprendimo "kampas". Atsiprašau, kad kalbu abstrakčiai, bet dar nepatikrinau visų niuansų, todėl nenorėčiau suteikti nereikalingų lūkesčių ar sukelti įtampos. Kalbu paslaptingai, nes problema per daug jautri. Daviau pavedimą rengti raštą - paklausimą Uosto direkcijai, kaip ji vertintų tą naują "kampą". Gyventojams sakiau, kad savivaldos poveikio arsenalą jau esame išsėmę daugiau nei iki dugno. Bet vis dėlto ieškome naujų posūkių. Yra viltį teikiančių tam tikrų Vyriausybės nutarimų", - kalbėjo meras.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder