Nemokamo viešojo transporto Klaipėdoje beveik neliks

Nemokamo viešojo transporto Klaipėdoje beveik neliks

Ketvirtadienį Klaipėdos miesto tarybos nariai nusprendė panaikinti galimybę klaipėdiečiams važiuoti nemokamu viešuoju transportu atšauktų renginių dienomis.

Miesto tarybai pateikitame sprendimo aiškinamąjame rašte teigiama, kad Klaipėdos miesto taryba dar praėjusiais metais priėmė sprendimą, kuriame numatė galimybę šiais metais vykstančių švenčių ir renginių metų nemokamai važiuoti viešuoju transportu visiems keleiviams.

Šia lengvata miestiečiai jau galėjo pasinaudoti vasario 14-16 dienomis vykusio šviesų festivalio metu. Deja, vėliau visoje šalyje buvo paskelbtas karantinas. Tad spėjama, kad šiais metais dėl COVID-19 sukeltos pandemijos didžioji dalis renginių Klaipėdoje greičiausiai neįvyks.

Tiesa, Jūros šventė planuojama, nežinia, kokio dydžio ir formos renginys įvyks.

„(Klaipėdos miesto savivaldybės – aut. past.) Kultūros skyrius informavo, kad Jūros šventė šiais metais planuojama, bet dėl nežinomos tolimesnės COVID-19 situacijos ir apribojimų, diskutuojama dėl Jūros šventės apimties,, formos ir datos. Kultūros skyrius nerekomendavo skatinti klaipėdiečius ir miesto svečius vykti į Jūros šventę taikant nemokamo transporto lengvatą”, - teigiama sprendimo aiškinamąjame rašte.

Tarybai pateiktuose dokumentuose taip pat buvo skaičiuojama, kokius nuostolius vežėjams miesto savivaldybė turėtų kompensuoti šiais metais.

Iš viso 2020 metams šiam tikslui iš pradžių buvo numatyta daugiau nei 201 tūkst. eurų. Tačiau šiais metai dėl karantino atšaukus nemažai renginių ši suma sumažėjo iki 80 tūkst. eurų. Už šias lėšas kompensuojami Šviesų festivalio metu ir vasario 16-osios minėjimo metu vežėjų patirti nuostoliai, kai miestiečiai galėjo važiuoti viešuoju transportu nemokamai. Šia suma taip pat planuojama kompensuoti ir rugsėjo 22 dieną vežėjų patiriami nuostoliai, kai bus paskelbta diena be automobilio.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder