Nemokamai veš per Šviesų festivalį ir Jūros šventę

Nemokamai veš per Šviesų festivalį ir Jūros šventę

Jeigu Klaipėdos miesto taryba pritars, kitais metais miesto autobusai keleivius veš nemokamai 7 dienas: per Šviesų festivalį (vasario 14-16 d.), Jūros šventę (liepos 24-26 d.) ir Dieną be automobilio (rugsėjo 22 d.).

Politikų pritarimo taip pat bus prašoma kompensuoti iš miesto biudžeto trijų didelių renginių - Lietuvos vakarų krašto dainų šventės (birželio 13-14 d.), tarptautinio festivalio "Europiada" (rugpjūčio 5-9 d.) ir pasaulio salės futbolo čempionato (rugpjūčio 29 d. - spalio 5 d.) - dalyvių viešojo transporto išlaidas.

Planuojama, kad "Klaipėdos keleiviniam transportui", kuris teiks nemokamo transporto miesto autobusais paslaugą numatytų švenčių ir renginių metu, teks kompensuoti ne daugiau kaip 201,59 tūkst. Eur nuostolio.

Pasak Klaipėdos savivaldybės administracijos Transporto skyriaus vedėjo Rimanto Mockaus, šiais metais šventinių dienų buvo mažiau, tačiau suplanuota buvo 228 tūkst. Eur, o panaudota 150 tūkst. Eur.

"Kitais metais prisideda viena Šviesų festivalio diena (šiemet buvo tik 2 dienos) ir festivalis "Europiada", tad planuojame lėšų daugiau, nei jų faktiškai buvo panaudota šiais metais", - sakė R. Mockus.

Anot pašnekovo, dvejus metus uostamiestyje taikoma praktika vežti keleivius nemokamai viešuoju transportu masinių švenčių ir renginių metu pasitvirtino.

"Tikrai daug žmonių renkasi į renginį važiuoti autobusais, o ne automobiliais. Autobusais pavyksta daugiau keleivių greičiau išvežti po renginio, tai palengvina situaciją miesto gatvėse. Tikimės, kad nemažai žmonių, įpratusių keliauti tik nuosavu automobiliu, pasinaudoję akcija, atranda ir įvertina Klaipėdos viešojo transporto pranašumus", - kalbėjo R. Mockus.

Trečiadienį klausimas dėl nemokamo važiavimo miesto autobusais numatytų švenčių ir renginių metu pradėtas svarstyti Tarybos komitetuose.

 

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder