Nemokamai klaipėdiečius veš tik vieną dieną

Nemokamai klaipėdiečius veš tik vieną dieną

Koronavirusas koreguoja visas gyvenimo sritis - ketinama atsisakyti planų šiais metais klaipėdiečius viešuoju transportu vežti nemokamai.

Praėjusių metų pabaigoje Klaipėdos miesto savivaldybės taryba buvo nusprendusi, kad 2020 metais nemokamai miesto viešuoju transportu veš per 6 šventes.

Nemokamai visi norintieji jau važiavo per Vasario 16-ąją ir Klaipėdos šviesų festivalį, dar buvo suplanuota visus nemokamai vežti per Jūros šventę ir Dieną be automobilio.

Taip pat buvo numatyta, kad nemokamai būtų buvę vežami ir Lietuvos vakarų krašto dainų šventės, tarptautinio festivalio "Europiada" ir pasaulio salės futbolo čempionato dalyviai.

Tačiau dėl koronaviruso pandemijos atšaukus daugumą šių renginių ir tebediskutuojant dėl Jūros šventės apimties, formos ir datos, nuspręsta siūlyti politikams pakeisti minėtą sprendimą dėl nemokamo keleivių vežimo.

Dėl to siūloma nemokamai viešuoju transportu leisti važiuoti tik Dieną be automobilio - rugsėjo 22-ąją.

VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" nuostoliams kompensuoti iš miesto biudžeto buvo numatyta skirti 201,59 tūkst. eurų, tačiau pakeitus sprendimą nemokamos miestiečių kelionės kainuos 80,87 tūkst. eurų. Iš jų beveik 56,4 tūkst. eurų panaudota kelionėms per Šviesų festivalį ir Vasario 16-ąją kompensuoti.

Sprendimą dėl nemokamų kelionių turės priimti miesto Taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder