Neįgaliųjų vietose - įspėjimai vairuotojams

Neįgaliųjų vietose - įspėjimai vairuotojams

Liepos 16 dieną Klaipėdoje vyksta prevencinė akcija ,,Atspėk mano negalią”. Ją vykdo Viešosios tvarkos skyriaus bendruomenės pareigūnų grupė.

Didžiųjų prekybos centrų ir parduotuvių aikštelėse tikrinami automobiliai, pastatyti neįgaliojo ženklu pažymėtose vietose. Ant transporto priemonių, kurios nėra pažymėtos negalią turinčio vairuotojo ženklu, priekinių stiklų pareigūnai klijuoja lipdukus.

Prevencinės akcijos tikslas - raginti žmones laikytis taisyklių, kurios draudžia teisės neturinčiam asmeniui statyti automobilį neįgaliojo ženklu pažymėtose vietose. Tokios akcijos yra vykdomos siekiant priminti vairuotojams, kad pasistatę savo automobilį neįgaliojo ženklu pažymėtoje vietoje, jie sukelia nepatogumų žmonėms, turintiems tokią teisę.

Nors tokia akcija Klaipėdoje vykdoma pirmą kartą, Viešosios tvarkos skyriaus Bendruomenės pareigūnų grupės vyresnioji specialistė Audrutė Dunčienė teigia, kad ateityje jos tikrai bus kartojamos: ,,Šiuo metu esame užfiksavę 15 pažeidėjų, o tai rodo, kad tokios akcijos yra tikrai reikalingos“. A. Dunčienė pažymi, kad turimais duomenimis didesnė pažeidėjų dalis yra moterys.

Viešosios tvarkos skyriaus kontrolės ir prevencinio poskyrio vyr. specialistas Saulius Valiulis kartu su kolega Vytautu Girčiu teigia, kad dažniausi pažeidėjų pasiteisinimai būna panašūs: ,,Nebuvo laisvų vietų“; "Vos keliom minutėm palikau automobilį“; ,,Skubėjau ir neatkreipiau dėmesio į ženklą“. A. Dunčienė sako, kad pažeidėjai labai gailisi, atsiprašinėja ir pasižada daugiau niekada nestatyti automobilio neleistinoje, neįgaliojo ženklu pažymėtoje, vietoje.

Iš prekybos centro "Banginis“ išėjęs klaipėdietis ant savo automobilio lango rado akcijos lipduką, tačiau jo nusiklijuoti neskubėjo. Paklaustas, ar dažnai statosi transporto priemonę neleistinoje vietoje, patikino, kad labai retai, tik tada, kai skubiai reikia į parduotuvę ir atsiprašęs pažadėjo, kad daugiau nepažeidinės taisyklių.

Šią dieną Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai ne tik žymėjo automobilius, neleistinai stovinčius neįgaliųjų stovėjimo vietose. Užfiksuota apie 10 pažeidėjų, kurie savo transporto priemones paliko taksi stovėjimo vietose, kelkraščiuose, kuriuose stovėjimas draudžiamas, bei ant pėsčiųjų takų, prie kurių taip pat buvo draudžiamieji ženklai.

Be to, buvo fiksuojami miesto tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimai: nenupjauta žolė, neišvežtos šiukšlės prie prekybos centrų ir kitų vietų.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder