Neįgalieji priminė seną problemą

Neįgalieji priminė seną problemą

Susibūrimams puikią vietą radę judėjimo negalią turintys klaipėdiečiai priversti ne tik džiaugtis: į šias patalpas, kaip ir daugelį kitų mieste, jiems sunku patekti - nėra panduso.

Jau kurį laiką neįgaliųjų grupelės susitinka Lietuvos Raudonojo Kryžiaus Klaipėdos skyriaus patalpose Taikos prospekte 107 - į šį pastatą nevyriausybinė organizacija persikėlė prieš dvejus metus. Vieta jiems labai patogi dėl susisiekimo, daugiabutyje esančios patalpos turi atskirą įėjimą.

Vienintelė bėda - laiptai. Nors jie nėra labai statūs, judėjimo negalią turintiems žmonėms jie tampa sunkia kliūtimi, kuri be aplinkinių pagalbos sunkiai įveikiama.

"Su vežimėliu neužvažiuosi. Gerai, kad vyras padeda. Būna, vietoj panduso padedame lentas, bet benamiai jas išvagia", - pasakojo nuolatinė skyriaus lankytoja Danutė Einikienė.

"Pirmus metus ši problema nebuvo tokia aktuali, bet vėliau, kai pradėjome vykdyti neįgaliųjų reabilitacijos programą, patiriame nepatogumų.

Lankytojų ateina nemažai, tuos, kurie turi judėjimo negalią, reikia pasitikti, išlydėti. Pandusas tikrai palengvintų kasdienybę, bet šiuo metu lėšų tam neturime", - sakė skyriaus sekretorė Dalytė Fabijonavičienė.

Jos manymu, panduso įrengimas kainuotų apie 2 tūkst. litų, bet skyriui ši suma šiandien yra prabanga.

"Gavome prastos būklės patalpas, santaupas išleidome remontui. Prašėme pagalbos Savivaldybėje, bet ten atliekamų lėšų nerasta. Taip ir vargstame. Gal atsiras koks geraširdis, padės", - vylėsi D. Fabijonavičienė.

"Vakarų ekspresas" anksčiau jau ne kartą rašė, kad judėjimo negalią turintiems žmonėms sunku patekti į įvairius visuomeninės paskirties pastatus, kuriuose nėra pandusų ar specialių keltuvų. Neabejojama, jog tai yra viena iš pagrindinių kliūčių neįgaliųjų integracijai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder