Naujuosius komposterius įjungs lapkritį

Naujuosius komposterius įjungs lapkritį

Naujuosius bilietų komposterius Klaipėdos viešajame transporte įjungti planuojama lapkričio 15 d. "Šiuo metu vyksta parengiamieji naujos sistemos derinimo darbai", - informavo VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" direktorius Gintaras Neniškis.

Beveik visuose Klaipėdos miesto autobusuose šiuo metu įrengti net trijų tipų komposteriai: mechaniniai, skirti vienkartiniams popieriniams bilietams pažymėti, elektroniniai, kurie nuskaito elektroninius bilietus, ir nauji, oranžinės spalvos komposteriai, su kuriais bus galima pažymėti tiek elektroninį, tiek popierinį bilietą. Ant pastarųjų šiuo metu yra užrašas, jog komposteris neveikia. Tokia informacija dažnai trikdo rečiau keleiviniu transportu besinaudojančius keleivius.

Pasak G. Neniškio, šiuo metu uostamiestyje liko tik šeši autobusai, kuriuose vis dar nesumontuoti naujieji komposteriai. "Tai nėra taip paprasta padaryti, nes autobusai nuolat važiuoja, tačiau jau esame finišo tiesiojoje. Lapkričio pradžioje jau bandysime paleisti naująją bilietų žymėjimo sistemą", - sakė G. Neniškis.

Anot direktoriaus, kartu su naujaisiais komposteriais uostamiesčio viešajame transporte atsiras ir kitos naujovės. "Bus sukurta telefono aplikacija, kuri padės sumokėti už bilietą telefonu, bus išspausdinti nauji vienkartiniai bilietai su kodais. Šiuos bilietus reikės glausti prie naujojo komposterio, kad jis nuskaitytų kodą", - aiškino pašnekovas.

G. Neniškio teigimu, perėjimas prie naujovių nebus staigus. "Suprantame, kad žmonės gali būti prisipirkę vienkartinių bilietų be kodų, tad kurį laiką nebus išmontuoti ir senieji komposteriai, vienu metu veiks abi sistemos. Tikėtina, kad žmonėms bus painiavos, nes maršrutiniuose autobusuose jau naudojami bilietai su kodais, didžiuosiuose autobusuose bus bilietai be kodų, su kodais. Tad nenorime visų naujovių pateikti vienu metu", - sakė Klaipėdos keleivinio transporto direktorius.

Elektroninius bilietus, anot pašnekovo, pažymėti bus galima ir su senuoju, ir su naujuoju komposteriu. "Keleiviams jų keisti nereikės, tik mums reikės perkelti iš vienos sistemos į kitą. O tai nebus toks paprastas procesas", - prognozavo G. Neniškis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder