Naujovės Klaipėdoje - dėstytojai dirbs mokytojais

Naujovės Klaipėdoje - dėstytojai dirbs mokytojais

Uostamiesčio mokyklos pamažu prisitaiko prie rinkos poreikių. Pavyzdžiui, Baltijos gimnazijoje ateinantiems mokslo metams jau surinktos dvi universitetinės inžinerinio ugdymo devintokų klasės.

Įdomu tai, kad šiose klasėse besimokantiems klaipėdiečiams pamokas ves ne tik mokytojai, bet ir Klaipėdos universiteto dėstytojai.

"Praėjusiais mokslo metais buvome surinkę vieną tokią devintokų klasę. Jau ir praėjusiais mokslo metais šios klasės moksleiviai turėjo galimybę naudotis Klaipėdos universiteto laboratorijomis, o šiemet kai kurias pamokas ves ir universiteto dėstytojai. Jie atvažiuos į mūsų gimnaziją", - pasakojo Baltijos gimnazijos direktorė Vitalija Grybauskienė.

Pasak direktorės, skirtumas nuo mokymosi tradicinėje klasėje yra tas, kad šios gimnazijos universitetinėse klasėse besimokantys jaunuoliai gauna inžinerinius pagrindus.

"Jie yra labiau užimti. Daug dėmesio skiriama tiriamajai veiklai. Kaip tik dabar vyksta remontas ir naujiems mokslo metams turėsime specialią laboratoriją, skirtą inžineriniams tyrimams. Kadangi miestui reikalingi inžinerinės pakraipos darbuotojai, mes į tai ir orientuojamės", - sakė V. Grybauskienė.

Direktorė patikino, kad tikrai nėra taip, kad inžinerinę pakraipą renkasi tik berniukai. Bent jau universitetinėse gimnazijos klasėse yra nemažai ir mergaičių.

Skaičiuojama, kad šioms klasėms įsteigti reikės ir papildomų Klaipėdos miesto savivaldybės biudžeto lėšų. Šiemet prireiks 6,6 tūkst. Eur dėstytojų atlyginimams padengti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder