pėsčiųjų perėja

Naujoji pėsčiųjų perėja nepatogi?

Šalia uostamiesčio Maksimo Gorkio pagrindinės mokyklos neseniai pakeista pėsčiųjų perėjos vieta. Šie pokyčiai sukėlė kai kurių miestiečių nepasitenkinimą, tačiau, anot Klaipėdos valdininkų, tai buvo padaryta laikantis saugumo reikalavimų.

Tolėliau besidriekianti pėsčiųjų perėja, pasak šalia mokyklos gyvenančio klaipėdiečio Algirdo, esą perkelta į nepatogią vietą, nes, norint kirsti gatvę, tenka eiti toliau. Taip pat jis atkreipė dėmesį, kad šaligatvio bortas esąs status ir dėl to nepatogus neįgaliesiems, senyvo amžiaus žmonėms, mamytėms, stumiančioms vežimėlius, ar dviratininkams.

Nepatenkinti pokyčiais esą ir įstaigos moksleivių tėvai bei kiti šalia gyvenantys žmonės.

Klaipėdos miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė atkirto, kad perkelti perėją buvo nuspręsta pagal Saugaus eismo komisijos sprendinius. Naujoje perėjoje, laikantis saugumo, įrengta "salelė" bei planuojamas įrengti kryptinis apšvietimas.

"Prieš prasidedant pamokoms toje vietoje būdavo ypač dideli automobilių ir pėsčiųjų srautai. Taigi, laikantis saugumo reikalavimų, buvo nuspręsta perėją perkelti tolėliau ir ją patobulinti", - teigė pašnekovė.

Šaligatvio bortą darbininkai šalia perėjos nuleis jau netrukus. Darbai esą užtruko dėl lietingo oro. Paskutiniai remonto "potėpiai" planuojami dar iki Naujųjų. Vėliau stačiu bus pakeistas ir nuožulnus šaligatvio bortas šalia senosios perėjos.

Vyriausioji skyriaus specialistė Milda Enciūtė pridūrė, jog po Susisiekimo ministerijos atstovų vizito Klaipėdoje buvo atkreiptas dėmesys į keletą nesaugių perėjų šalia sankryžų, kurias sutvarkyti buvo liepta Savivaldybei. Netrukus perėjos bus perkeltos ir Kretingos, Laukininkų bei Simonaitytės gatvėse.

"Gali būti, jog žmonės pyksta dar ir todėl, kad šiek tiek sumažėjo vietos automobilių statymui. Tačiau kitaip būti negali. Teko siaurinti gatvę", - teigė M. Enciūtė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder