Naujasis turgus pakvies į įkurtuves

Naujasis turgus pakvies į įkurtuves

Klaipėdos naujojo turgaus vadovai džiaugiasi, kad baigiamas antrasis rekonstrukcijos etapas ir turgus tampa prekybininkų ir pirkėjų traukos centru.

Kitą mėnesį turgavietėje laukiama įkurtuvių - spalio 12 d. rengiamas naujo paviljono atidarymas, derliaus šventė ir mugė. Antrąjį rekonstrukcijos etapą turėtų užbaigti sumontuotas turgaus bokšto laikrodis.

Po pirmo rekonstrukcijos etapo naujuose paviljonuose prekybininkai jau dirba, o naujai įrengtame beveik visos prekybos vietos jau rezervuotos. Naujos darbo vietos prekybininkams yra su vandentiekio, kanalizacijos įvadais, tad tikimasi, kad čia įsikurs maitinimo, grožio procedūrų paslaugų teikėjai. Įrengti ir nauji tualetai, kuriais prekybininkai galės naudotis nemokamai.

Vilnietis projektuotojas, deja, neatsižvelgė į Klaipėdoje vyraujančius orus ir vėjus, todėl lauko prekyvietėse dirbantys prekeiviai neapsaugoti nuo lietaus. Planuojama iki pavasario šią problemą išspręsti. Realiausia, kad tarpas tarp stogų, pro kurį lietus tyška ant prekystalių, bus uždengtas organiniu stiklu.

Naujojo turgaus direktorius Viačeslavas Karmanovas sakė, kad į rekonstrukciją investuota beveik 2 mln. eurų, iš jų 900 tūkst. - skolinti pinigai. Vykdomas rekonstrukcijos projektas pabrango apie 200 tūkst. eurų dėl papildomų darbų, iš anksto neįvertintų detalių. Pavyzdžiui, turgaus teritorijoje driekiasi miesto inžineriniai tinklai, kuriuos darbų metu reikėjo išsaugoti, taip pat teko išlyginti pastebėtą paviršiaus nuolydį, o kai kur ardyti net tris asfalto sluoksnius.

"Skyrėme daug dėmesio, kad apsaugotume mūsų lankytojus ir prekybininkus. Po pirmojo etapo buvo įrengtos šešios vaizdo kameros, pabaigę antrąjį etapą įrengsime dar daugiau kamerų, kad visa teritorija būtų matoma", - sakė V. Karmanovas.

Turgaus vadovas sakė, kad sulaukta žmonių prašymų, jog šalia turgaus būtų įrengta stotelė autobusams, vežantiems į sodus. Jau kreiptasi į Savivaldybę, kad būtų pailginta Naujojo turgaus stotelė ir šalia būtų galinė priemiesčio autobusų stotelė. Turgaus vadovas vylėsi, kad kitais metais ties turgaviete bus tvarkomas ir šaligatvis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder