Naujasis teatro vadovas revoliucijų nežada

Naujasis teatro vadovas revoliucijų nežada

Ketvirtadienį virš Kultūros ministerijos pagaliau pasirodė baltas dūmas - po pusę metų trukusios nežinios "konklava" nusprendė, kas gi taps naujuoju Klaipėdos dramos teatro vadovu. Daugiausiai komisijos balų surinkęs kultūros projektų vadovu teatre dirbantis Tomas Juočys žada ne tik įstaigos lyderystę, bet ir įrengti eksperimentinę studiją.

"Aš tikrai norėjau užimti teatro vadovo poziciją, tad šių pareigų tikslingai siekiau. Galiu tvirtai teigti, kad turiu aiškią viziją, kaip vadovausiu Dramos teatrui. Visa tai išdėsčiau savo programoje. Džiaugiuosi, jog komisija patikėjo manimi bei mano kompetencija", - neslėpė jaudulio T. Juočys.

Kalbėdamas apie pirmuosius tikslus ir uždavinius konkurso laimėtojas atviravo, jog pirmiausia reikės sklandžiai įsikelti į atnaujintą Dramos teatrą bei išmokti valdyti įdiegtas naujas technologijas.

Didelių bei drastiškų pokyčių T. Juočys nežada vykdyti - tik šiek tiek pakoreguoti teatro struktūrą, patobulinti Meno tarybos sudarymo procedūrą.

"Pirmiausia sieksime, kad Dramos teatras visame regione taptų kultūros lyderiu. Taip pat norime, kad jis būtų atviresnis daugeliui kitų talentingų kolektyvų. O su kitais teatrais žadame įrengti ir eksperimentinę studiją", - teigė naujasis teatro vadovas.

Jis neslėpė jaudulio, kaip sklandžiai reiks įvykdyti tai, kas suplanuota. Esą vadovo pareigos - ne privilegija, o iššūkių kupinas sunkus darbas.

Ar gausus teatro narių palaikymas suteikė stiprybės, konkuruojant su kitais šešiais pretendentais? T. Juočys patvirtino, jog palaikymas jį padrąsino siekti tikslo.

"Vadovaujant įstaigai reikia stiprios ir palaikančios komandos. Jei jauti, jog žmonės tavimi tiki, numatyti darbai greičiausiai bus įgyvendinti", - mintimis dalijosi T. Juočys, kuris oficialiai Dramos teatro vadovu taps po Specialiųjų tyrimų tarnybos patikros.

Kultūros viceministrė ir konkurso pirmininkė Patricija Poderytė teigė, jog komisijoje dalyvavo trijų ministerijos skyrių vedėjai ir trys teatro srities profesionalai - teatrologė Elona Bajorinienė, Lietuvos nacionalinio dramos teatro generalinis direktorius Martynas Budraitis ir teatro bei kino kritikas Vaidas Jauniškis.

Konkursas esą vyko dviem etapais: buvo vertinama kūrybinė kiekvieno kandidato veiklos programa bei pokalbis. T. Juočys surinko daugiausiai komisijos balų (124), antroje vietoje liko Danutė Vaigauskaitė (112), nuo kurios šiek tiek atsiliko Tomas Jašinskas.

"Jis labai išsamiai parengė savo programą ir aiškiausiai išdėstė viziją: kokias mato problemas, kaip jas galima išspręsti, kur link savo veiklą turi plėsti teatras, kokie egzistuoja iššūkiai. Komisijai labai patiko sumanymas, ką reikia keisti formuojant Meno tarybą. T. Juočys parodė, jog puikiai susigaudo teatro vadovavimo reikaluose - to kitiems pretendentams pritrūko", - teigė P. Poderytė.

Jau anksčiau buvo skelbta, kad vadovauti teatrui dar pretendavo Sigutis Jačėnas, Virginija Trečiokaitė ir Eglė Jackaitė. Paklausta, koks gi buvo 7-asis iki tol nežinomas pretendentas, viceministrė išdavė, jog tai - Artūras Butkus, Telšių Žemaitės dramos teatro vadovas.

Klaipėdos dramos teatro atstovė ryšiams su visuomene Valentina Žigienė neslėpė džiaugsmo, jog vadovo pareigas užėmė T. Juočys: "Teatro kolektyvas labiausiai norėjo, kad konkursą laimėtų jis. Išvažiuojant į Vilnių visi Tomui linkėjo sėkmės, plekšnojo per petį. Šis žmogus yra gana principingas, reiklus, problemas sprendžia čia ir dabar. Tai yra geriausia, kas galėjo įvykti!"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder