Muziejaus renesansas - su naujomis technologijomis

Muziejaus renesansas - su naujomis technologijomis

"Atėjo laikas mums atsinaujinti. Didėjantis kultūros biudžetas leidžia įgyvendinti ir gana ambicingus planus", - antradienį teigė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktorius Jonas Genys, priėmęs ekskursijos atėjusią miesto valdžią.

Miesto merui Vytautui Grubliauskui ir Savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjui Narūnui Lendraičiui jis aprodė modernias eksponatų saugyklas, renovuotus administracijos kabinetus ir aptarė ekspozicijų salių atnaujinimo planus.

Ekskursija prasidėjo nuo vidinio muziejaus kiemelio, kuris šiandien, anot J. Genio, yra vienas iš miesto gyventojų bei turistų populiariausių senamiesčio lankymo taškų, o dar visai neseniai buvo pamėgta narkomanų lankymosi vieta.

Vėliau apžiūrėtos modernios muziejaus saugyklos. J. Genys dėstė, jog tam, kad eksponatai būtų tinkamai apsaugoti, patalpose įrengta šiuolaikiška drėgmės kontrolė, rekuperacinė vėdinimo sistema bei įstatyti ultravioletinius spindulius blokuojantys langai. Aprodyti ir suremontuoti administracijos kabinetai.

Pasak J. Genio, iš Europos Sąjungos lėšų muziejus susitvarkė trečiąjį pastato aukštą, o per artimiausius dvejus metus planuojama visiškai atnaujinti ir kitas ekspozicijų sales.

"Atėjo laikas atsinaujinti. Didėjantis kultūros biudžetas leidžia įgyvendinti ir gana ambicingus planus. Norime čia įrengti interaktyvių priemonių, audiogidų, kompiuterinius terminalus ir kitus modernius įrenginius. Tačiau su moderniomis technologijomis nepersistengsime - norime, kad mūsų muziejus primintų klasiką", - sakė jis.

Direktorius pasidžiaugė ir kitais besivystančiais muziejaus padaliniais: dar kuriamu Pilies muziejumi, atnaujintu Kalvystės muziejumi, Rezistencijos ir tremties ekspozicija bei Skulptūrų parku, taip pat sieksiančiu įgyvendinti savo šiuolaikiškas idėjas.

Beje, muziejuje per metus apsilanko apie 11 tūkst. moksleivių, ir jiems muziejus yra sukūręs edukacinę programą, kurią sudaro net 27 užsiėmimai. Jų metu vaikai nuo pat pradinių iki paskutinių klasių susipažįsta su miestu, jo herbu, amatais, istorija.

Susitikimo metu buvo aptarta galimybė įkurti ir istorinių laivų uostelį. Meras sveikino ir ragino puoselėti šią idėją. Juk su istoriniais laivais krante susipažinti yra įprastas reiškinys, tačiau laivai vandenyje - jau visai kas kita.

Planuojama, kad muziejuje iš viso bus atnaujintos penkios iš aštuonių ekspozicijų. Kone tris dešimtmečius remonto nemačiusių vidaus patalpų ir naujų ekspozicijų įrengimo darbus, kurių bendra vertė sieks per 200 tūkst. eurų, pradėti planuojama šiemet, o baigti 2018-aisiais. Dalį darbams reikalingų lėšų turėtų skirti Klaipėdos miesto savivaldybė, dalį - Lietuvos kultūros taryba.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder