Mokinius skirsto kompiuteriai: gali būti daug nepatenkintų

Mokinius skirsto kompiuteriai: gali būti daug nepatenkintų

Šiais metais Klaipėdos mieste priėmimas į mokyklas pirmą kartą vykdomas internetu. Vakar buvo nutrauktas prašymų registravimas informacinėje sistemoje, o rytoj, gegužės 8 d., į užsiregistravusiųjų elektroninį paštą turėtų ateiti pranešimai, į kurią mokyklą mokinys priimtas.

Gavusieji pranešimus per 20 kalendorinių dienų mokykloms turi pateikti dokumentus.

Elektroninis priėmimas į mokyklas aktualus ne tik būsimiesiems pirmokams ir jų tėveliams. Prašymus taip pat teikė pradinį ugdymą, 4 klases, baigusių vaikų tėvai, 8 progimnazijos klases baigusieji pretendavo į gimnazijas, 10 klasių arba 2 gimnazijos klases baigusieji teikė prašymus tęsti mokslus gimnazijoje arba studijuoti profesinėje mokykloje. Taip pat prašymus teikia visų klasių mokiniai, kurie keičia mokyklą.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Laimos Prižgintienės, prašymuose buvo galima nurodyti 3 mokyklas. Galimybę jose mokytis sistema tikrins nurodyto eiliškumo tvarka.

"Kaip įvyko I priėmimo etapas, paaiškės gegužės 8 d. Manau, kad sulauksime daug nepatenkintų gyventojų skambučių dėl to, kad vaikas nepateko į vieną ar kitą mokyklą. Gali atsitikti taip, kad vaikas nebus priimtas nė į vieną nurodytą mokyklą. Tada tėvai turi aktyvinti mygtuką ir dalyvauti II priėmimo etape, kuris prasidės gegužės 15 d. Taip pat II etape galima dalyvauti, jeigu netenkina mokykla, į kurią pateko. Pasibaigus II priėmimo etapui, nuo gegužės 20 d. bus siūlomos visos laisvos vietos, kurios bus matomos sistemoje", - aiškino vedėja.

Pasak L. Prižgintienės, pirmus metus įdiegta elektroninė priėmimo į mokyklas sistema nestrigo, tačiau buvo daug pačių mokinių, jų tėvų neapsisprendimo atvejų.

"Buvo tokių, kurie iš pradžių užpildė prašymą į vieną mokyklą, po to persigalvojo arba negalėjo apsispręsti, kuriai mokyklai suteikti pirmumo teisę. Buvo atvejų, kad prašymai sistemoje "kabojo" nepabaigti pildyti, t. y. žmogus nesulaukė patvirtinimo. Tada jų ieškojome, skambinome, kad užpildytų prašymą iki galo. Konsultacinio darbo tiek mūsų skyriaus specialistams, tiek mokyklų administracijoms buvo daug. Išryškėjo ir sistemos galimybės, paaiškėjo, kokių funkcijų jai reikėtų pridėti, kad būtų mažiau techninio darbo. Kad sistema veiktų tobulai, kad patikrintume visas problemas, reikia bent 3-4 metų", - sakė Švietimo skyriaus vedėja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder