Ministrė: "Vasaros užimtumui - per mažas dėmesys"

Ministrė: "Vasaros užimtumui - per mažas dėmesys"

Trečiadienį švietimo ir mokslo ministrė Audronė Pitrėnienė apsilankė pajūryje esančiose vaikų stovyklose „Raganė“ ir „Pasaka“. Čia ministrė susipažino su stovyklose organizuojama veikla bei pabendravo su poilsiaujančiu jaunimu.

Stovyklos „Pasaka“ administracijos atstovai aprodė ministrei gyvenamuosius namelius, aplinką, papasakojo apie stovykloje vykstančius renginius bei užsiėmimus. Pažintinio vizito metu ministrė pabendravo ir su medicinos punkte dirbančiais medikais, poilsiautojais iš Ukrainos, Baltarusijos bei su stovyklos savanoriais, kurių čia yra apie 70.

Tai ne pirmas ministrės vizitas vaikų stovyklose šią vasarą. Ji šiuo metu keliauja po įvairias stovyklas bei vertina jų trūkumus ir privalumus. Kol kas A. Pitrėnienė apsilankė viešosiose įstaigose, tačiau ketina apsilankyti ir privačiose stovyklose

Ministrė atviravo, jog dar būdama studentė, dirbdavo būtent vaikų stovyklose. Taip pat praeityje jai teko eiti stovyklos vadovės pareigas.

„Vasaros užimtumas yra labai svarbus vaiko ir šeimos gyvenime. Jei stovykla yra gera, tėvai jaučiasi ramiai, kad jų vaikas yra užimtas ir prižiūrėtas. Jie gali skirti laiko sau. Stovykloje vyksta socializacijos procesai, gebėjimų ir savarankiško gyvenimo ugdymas. Todėl matau, kad vis tik dar turime erdvės ką keisti, ką gerinti valstybėje. Manau, jog vis dar skiriame nepakankamą dėmesį vasaros užimtumui.“, – atviravo A. Pitrėnienė.

Šią vasarą stovykloje „Pasaka“ jau 22-us metus iš eilės poilsiauja ir bendrijos „Viltis“ vaikai bei jų tėveliai. Šie vaikai serga autizmu. Ministrė turėjo galimybę plačiau susipažinti su negalią turinčių vaikų užimtumu stovykloje.

Asociacijos „Viltis“ vadovė Dana Migaliova pasakoja, jog autizmu sergantys vaikai šioje stovykloje daro viską, ką ir kiti jų bendraamžiai, tik su tėvelių ir prižiūrėtojų pagalba.

D. Migaliova atvirauja, jog jau dabar ieško bendraminčių, kad ir ateinančios kartos tęstų šią gražią bendrijos „Viltis“ veiklą. Kad šioje stovyklavietėje autizmu sergantys vaikai praleistų dar ne vieną vasarą.

A. Pitrėnienė taip pat labai džiaugiasi, kad negalią turintys vaikai turi progą integruotis tarp bendraamžių, parodyti savo sugebėjimus, pailsėti ir kokybiškai praleisti vasarą. Taip pat ministrė pabrėžia, jog šių vaikų tėvams tai puiki galimybė bent šiek tiek atsikvėpti ir bent dalį vasaros laiko skirti sau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder