Ministras pasiūlė keisti mąstymą

Ministras pasiūlė keisti mąstymą

Ūkio ministro Mindaugo Sinkevičiaus teigimu, Klaipėda turi keisti mąstymą, jeigu nori gerinti plėtrą ir mažinti emigraciją. Penktadienį uostamiestyje jis apie tai diskutavo su meru Vytautu Grubliausku.

Ministras su meru pirmiausia aptarė uosto plėtros klausimus ir dialogą su Klaipėdos valstybine jūrų uosto direkcija. Buvo paliesta ir laisvųjų ekonominių zonų tema. M. Sinkevičius patikino, kad jos geriausiai veikia būtent uostamiestyje ir Kaune. Norima, kad pajūrio miestas pasinaudotų turimu potencialu.

Visuomenėje vyrauja nuomonė, jog Lietuva yra padalinta į dvi dalis - Vilnių ir likusią šalį. Tačiau ministras teigė, kad regionams atgaiviniti bus dedamos maksimalios pastangos. Uostamiestis buvo įvardytas kaip Vakarų Lietuvos regiono centras.

"Regionai nukraujuoja dėl emigracijos. Manome, kad juos bus galima išlaikyti gyvybingus, kai juose bus vykdoma ekonominė plėtra - kursis investuotojai, darbo vietos. Tai leis sustabdyti išvykstančius žmones. Suprantame, kad reikia darželių, aikštelių, gatvių ir takelių, bet tai žmonių nuo emigracijos nesulaikys", - tikino ūkio ministras M. Sinkevičius.

Jo teigimu, Klaipėda turi siekti ekonominės grąžos - investuoti taip, kad tai būtų nauda ir žmonėms, ir pačiam miestui. Susitikime buvo akcentuojami miesto planai po 2020 metų, kai po Didžiosios Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos sumažės jos biudžetas ir šalims skiriama parama.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder