Minima Saugaus eismo diena

Minima Saugaus eismo diena

Šiandien, minint Saugaus eismo dieną, Klaipėdos policijos pareigūnai ypač dėmesingi visų eismo dalyvių saugumui, bet ir nepraleidžia pro akis jų daromų pažeidimų. Nuo ankstyvo ryto, 6.30 val., Klaipėdoje vyksta reidai prie pėsčiųjų perėjų. Juose dalyvauja Kelių policijos tarnybos, bendruomenės pareigūnai.

Kelių policininkai stebi, kaip vairuotojai vairuoja, ar praleidžia pėsčiuosius, ir tai, kaip pastarieji skuba į kitą gatvės pusę.

Bendruomenės pareigūnai teikia eismo dalyviams skrajutes su aktualia informacija, dovanoja atšvaitus. Beje, šiuos policininkai primygtinai rekomenduoja dėvėti, o ne kaip atsitinka dažnu atveju, parsinešti į namus ir pasidėti į stalčių bei pamiršti.

Reidai bus tęsiami ir po darbo valandų.

 

Kol kas Kelių policijos pareigūnai 4 vairuotojus nubaudė už diržų nesegėjimą, 8 – už kalbėjimą telefonais be laisvųjų rankų įrangos (tarp jų ir maršrutinio autobuso vairuotoją), po 1 – kirtusį dvigubą ištisinę liniją, užsitamsinusį stiklus, taksi vairuotoją, nepraleidusį pėsčiojo. Už kelio ženklų nepaisymą „pamokyti“ 3 vairuotojai. Deja, baudų teko skirti ir ne per perėją gatvę kirtusiems pėstiesiems. Jos paskirtos 7 tokiems žmonėms.

Nepaisydami šiandienių policijos reidų ir pernelyg nesureikšmindami vien Saugaus eismo dienos, vairuokite ir pėsti eidami elkitės gatvėse bei keliuose atsakingai kasdien.

Minėdami Saugaus eismo dieną Palangoje pareigūnai prie visų lopšelių-darželių pasitiko mažuosius eismo dalyvius ir jų tėvelius. Vaikus aplankė ir darželiuose. Suaugusieji eismo dalyviai buvo raginami visada būti kultūringais, atidžiais ir sąmoningais kelyje, rūpintis savo atžalų saugumu. Tuo tarpu vaikučiai džiaugėsi policijos pareigūnų padovanotais balionais ir noriai pasakojo, ką žino apie saugų elgesį gatvėje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder