Minima kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

Minima kariuomenės ir visuomenės vienybės diena

Nuo vidurdienio klaipėdiečiai ir gausybė miesto svečių patraukė į kruizinių laivų terminalą. Čia vyko tradicinė kariuomenės ir visuomenės vienybės diena, pagerbti partizanai, o kariškiai susirinkusiesiems demonstravo jų kasdienybėje nuolat matomą įvairiausią karinę techniką - nuo laivų iki ginklų.

Kariuomenės rengiama šventė kasmet sutraukia gausybę smalsuolių. Šiemet renginiui pradžią davė Karinių oro pajėgų sraigtasparnio AS365 „Dauphin“ parodomoji programa, o iškart po to, griaudint kariniam orkestrui, pakilo Lietuvos vėliava.

Kaip ir kasmet, krantinėje susirinkę Karinių jūrų pajėgų jaunesniųjų karininkų vadų mokymų klausytojai davė priesaiką Lietuvos valstybei. Čia dalyvavę aukšti karininkai linkėjo prasmingos tarnybos, o karininkų vadus pagerbęs meras Vytautas Grubliauskas priminė priesaikos svarbą.

"Čia stovintys nebe būsimieji, o tikrieji jūrininkai karininkai, tampa tais, kurie prisiima besąlygišką atsakomybę už Tėvynės, kurią esate pasiryžę ginti net gyvybės kaina, gynybą", - sakė miesto vadovas.

Lietuvos karinių jūrų pajėgų komandoras leitenantas Ramūnas Kažerskas "Vakarų ekspresui" pasakojo, jog šiemet pagrindinė Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės šventė vyksta Panevėžyje, tačiau nepamiršti ir klaipėdiečiai.

"Čia dalyvauja, savo sugebėjimus ir techniką rodo visų Vakarų Lietuvos kariuomenės padalinių atstovai. Atvykusieji galės apžiūrėti Specialiųjų operacijų pajėgų Kovinių narų tarnybos įrangą, Motorizuotosios pėstininkų brigados „Žemaitija“ Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų bataliono ir Krašto apsaugos savanorių pajėgų ginkluotę, ekipuotę ir techniką", - sakė R. Kažerskas.

Visuomenei prisistato ir Daktaro Jono Basanavičiaus karo medicinos tarnybos Klaipėdos padaliniai, parodomąją programą demonstravo Karinių jūrų pajėgų orkestras. Taip pat savo ekspoziciją surengė ir Lietuvos Šaulių sąjungos Klaipėdos Jūros šaulių 3-osios rinktinės šauliai.

Be abejo, žmonėms, o ypač mažiesiems buvo itin įdomu palandžioti po kariškių į terminalą suvarytus šarvuočius, įvairias kitas mašinas, rankose palaikyti įvairius ginklus, išbandyti save naro kostiume ir apsirengus karine ekipuote. Daugelis žmonių mielai traukė ir į prieplaukoje stovėjusį karinį laivą "Skalvis".

Šventės metu taip pat prisieks ir naujieji Šaulių sąjungos nariai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder