"Mikriukai" sugrįžo į gatves

"Mikriukai" sugrįžo į gatves

Po priverstinio poilsio, trukusio pusantros savaitės, penktadienį į miesto gatves vėl išriedėjo maršrutiniai taksi.

Penktadienio rytą Savivaldybė pasirašė laikinąsias sutartis su maršrutinių taksi vežėjais teikti paslaugas. "Mikriukai" dabar važiuos kasdien du mėnesius, po to yra galimybė sutartis pratęsti dar tris kartus po 2 mėnesius.

Pirmasis 9 maršrutinis taksi penktadienį iš Vingio g. pajudėjo pusę trijų popiet. Juo iki miesto centro važiavo ir meras Vytautas Grubliauskas, keliose stotelėse išlipęs ir kvietęs žmones vėl naudotis atnaujinta paslauga. Pasitaikė ir keletas miestiečių, kurie patys susistabdė "mikriuką" ir džiaugėsi, jog mikroautobusai vėl veža.

Vis dėlto važiuojant Taikos prospektu buvo matyti, kad žmonės jau nebestovi autobusų stotelių pradžioje, kur įprastai stabdomi "mikriukai", o ir mero kvietimu pavažiuoti maršrutiniu taksi susigundė ne visi. Tad gali būti, kad išties dalis žmonių jau įprato prie kelionių didžiaisiais autobusais.

Kad gali susiklostyti situacija, kai žmonės bus atpratę nuo "mikriukų", anksčiau jau sakė ir vieno vežėjų, UAB "Vežesta", vadovas Audrius Petrošius.

"Žmonių įpročiai keičiasi labai greitai, o naujienos miestą apskrieja lėtai ir nuostolingai", - prieš savaitę žurnalistams dėstė "Vežestos" vadovas.

Kol nebuvo maršrutinių taksi, mieste važiavo 16 papildomų 6E ir 8E maršrutų autobusų. Tačiau vėl ėmus kursuoti "mikriukams", papildomų reisų nebeliks.

Maršrutiniai taksi Klaipėdoje nebevažiavo nuo rugsėjo 5 d., kai buvo nuspręsta nepasirašyti laikinųjų sutarčių, kol šiuo metu besibaigiančiame konkurse bus išrinktas naujas vežėjas.

Savivaldybės taryba šią savaitę sudarė laikinąją komisiją, kuri iki spalio 2 d. turės išnagrinėti Savivaldybės administracijos ir VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas" veiksmus ir nustatyti, kas yra atsakingas už vežėjams ir keleiviams nepalankią situaciją, trukusią pusantros savaitės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder