Miesto festivalių finansavimas - be dėmių

Miesto festivalių finansavimas - be dėmių

Miesto tarybos narių pavedimu Savivaldybės kontrolieriai atliko neplaninį patikrinimą, kaip panaudojamos iš miesto biudžeto reprezentaciniams festivaliams skiriamos lėšos. Nustatyta, kad jos naudojamos ir už jas atsiskaitoma be pažeidimų.

Du kartus atidėtas Kontrolės komiteto posėdis šią savaitę pagaliau įvyko ir jo nariams buvo pristatytos audito išvados. Komiteto narė Nina Puteikienė, kuri nuolat priekaištavo dėl esą neskaidriai festivaliams skirstomų lėšų, išvykusi į komandiruotę, raštu iš anksto buvo paprašiusi išvadas išklausyti dar kitame posėdyje, tačiau jos kolegos nusprendė nebedelsti.

Patikrinimas, ar reprezentacinių Klaipėdos festivalių organizatoriai lėšas, gautas iš Savivaldybės, panaudojo pagal paskirtį ir tinkamai už jas atsiskaitė, buvo atliktas šiemet, nuo sausio 17 iki vasario 28 d. Jį atlikusi Kontrolės ir audito tarnybos vyriausioji specialistė Inga Bočkienė konstatavo, kad pažeidimų nėra.

"Dėl lėšų naudojimo ir atsiskaitymo pažeidimų nerasta. Skirstymo mes nevertinome, nes Tarybos sprendime buvo nurodyta pažiūrėti skirtų lėšų panaudojimą ir atsiskaitymą", - teigė I. Bočkienė.

Praėjusiais metais finansavimą gavo 6 festivaliai, kuriems išdalinta 200 tūkst. eurų. Finansuoti festivaliai "Muzikinis rugpjūtis pajūryje", Klaipėdos pilies džiazo festivalis, lėlių teatro festivalis "Materia Magica", šiuolaikinio meno festivalis "Plartforma", "Klaipėdos muzikos pavasaris" ir gatvės teatrų festivalis "Šermukšnis".

Išnagrinėjus visus festivalių organizatorių pateiktus dokumentus konstatuota, kad visi organizatoriai gautas lėšas panaudojo pagal paskirtį, už jas tinkamai atsiskaitė, o visos išlaidos yra pagrįstos dokumentais.

Kontrolės komiteto nariams kilo klausimų, kaip festivaliams panaudojamos lygiai tokios sumos, kokios yra skiriamos - esą viskas išleidžiama centas į centą. Kontrolierės paaiškino, kad festivalių organizatoriai privalo turėti ir savų, privačių, lėšų, už kurias atsiskaityti Savivaldybei neprivalo.

Kitas kilęs klausimas - dėl lėšų skirstymo proceso. Šįkart jis nebuvo tikrintas, tačiau komiteto nariams rūpėjo, ar ten irgi viskas tvarkinga. Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis teigė, kad šiemet projektai ir paraiškos vertinami kitaip, suburti daugiausia nevietiniai ekspertai, kurie profesionaliai ir objektyviai vertina visus dalinio finansavimo prašytojus.

PINIGAI

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder