Miesto biudžetas pildomas geriau nei tikėtasi

Miesto biudžetas pildomas geriau nei tikėtasi

Uostamiesčio Savivaldybės finansininkai, įvertinę pirmojo šių metų pusmečio miesto biudžeto rezultatus, pasidžiaugė, kad situacija gana gera. Geriau nei planuota vykdomas pajamų planas. Kiek prasčiau pavyksta panaudoti dotacijas ir asignavimus, tačiau manoma, kad iki metų galo situacija pagerės.

Savivaldybės Finansų skyriaus vedėjos Rūtos Kambaraitės duomenimis, pajamų planas per pirmąjį pusmetį įvykdytas 103,3 proc. Į biudžetą surinkta beveik 2,5 mln. eurų daugiau nei planuota.

Pavyko rinkti ir mokesčius. Mokesčių surinkta 43,9 tūkst. Eur daugiau nei planuota.

"Mažiau nei planuota surinkome gyventojų pajamų mokesčio, tačiau, manau, iki metų pabaigos šie įsipareigojimai bus įvykdyti", - sakė R. Kambaraitė.

Tačiau dotacijų gauta mažiau nei planuota. Politikams nerimą kelia ir tai, kad panaudota kur kas mažiau asignavimų nei buvo numatyta.

"Nors nepanaudota per 8 mln. eurų asignavimų, nėra nieko baisaus. Iki metų pabaigos viskas turėtų išsilyginti. Pavyzdžiui, net 4 mln. eurų nepanaudota todėl, kad ministerijų dotacijų planavimas prasilenkia su Savivaldybės išlaidomis", - ramino politikus R. Kambaraitė.

Pasak jos, asignavimai nepanaudoti ir dėl teigiamų dalykų. Pavyzdžiui, dėl šiltos žiemos mažiau reikėjo mokėti už biudžetinių įstaigų šildymą, o dėl to, kad akyliau vykdoma potencialių socialinės paramos gavėjų patikra, nebuvo panaudotos visos planuotos lėšos socialinei paramai gauti.

"Tačiau jei pristatant 9 mėnesių situaciją paaiškės, kad asignavimai nepanaudoti dėl to, kad laiku nebuvo įvykdyti viešieji pirkimai, tuomet kviesimės visus Savivaldybės departamentų vadovus pasiaiškinti", - reziumavo miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius.

Asignavimų planas per pirmą pusmetį įvykdytas tik 87 proc. Nepanaudota 8,8 mln. eurų. Dotacijų planas įvykdytas 98,1 proc., arba 510 tūkst. Eur mažiau nei planuota.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder