Miestas nori būti uostas mokslo įstaigoms

Miestas nori būti uostas mokslo įstaigoms

Uostamiesčio Savivaldybė ir toliau bendradarbiaus su Klaipėdos valstybine kolegija - tai numatyta vakar mero Vytauto Grubliausko ir kolegijos direktorės Gražinos Markvaldienės pasirašytoje sutartyje.

V. Grubliausko teigimu, pasirašyta aiški deklaracija yra geras ženklas visai akademinei bendruomenei.

"Bendradarbiaujame su visais, kurie miestą mato kaip partnerį, kaip akademinį uostą, todėl būtų keista, jei tame mieste valstybinė kolegija neturėtų savo vietos", - sakė jis.

Meras patikino, jog Klaipėdos kolegija yra labai svarbus, socialiai jautrus ir atsakingas partneris, todėl jos situacija ir perspektyvos yra stebimos.

"Mes savo veiklą orientuojame į Vakarų Lietuvos regioną, ypač į gyvybingiausią jo miestą - Klaipėdą. Mūsų tikslas yra ne vien užtikrinti, kad studijos būtų kokybiškos, bet ir pasistengti, kad atsirastų darbo vietų studentams jas baigus. Norime, kad jie pasiliktų čia, kad prisidėtų prie kūrybos ir didelio darbo, kuris mūsų miestą daro tokį, kuriame gera gyventi. Stengsimės įrodyti, kad čia pasilikti yra verta", - kalbėjo G. Markvaldienė.

Direktorė džiaugėsi, jog ir šį rugsėjį kone tūkstantis pirmakursių studijas pradės Klaipėdoje.

Abi šalys pabrėžė besitikinčios, kad sutartis neliks vien formalumas, todėl pasižadėjo ir toliau aktyviai dalyvauti svarbių datų bei įvykių minėjimuose, įvairiuose renginiuose bei savanorystės akcijose.

Nors konkrečių darbų numatyta dar nėra, didžiausios valstybinės kolegijos direktorė įsipareigojo domėtis Savivaldybės įvairių tyrimų poreikiu bei tęsti dalyvavimą įgyvendinant taikomuosius mokslo projektus.

"Pradėsime nuo rugsėjo - artimiausias renginys, kuriame dalyvausime kartu su meru ir Savivaldybe, bus Rugsėjo 1-oji, kuomet Klaipėdos studentija eisenoje parodys savo didumą, aktyvumą ir potencialą", - tikino G. Markvaldienė.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder