Miestą žada apdovanoti nemokamu internetu

Miestą žada apdovanoti nemokamu internetu

Klaipėdos miesto savivaldybė rengs kompleksinį bevielio interneto (Wi-Fi) prieigos taškų įrengimo planą ir per kelerius metus ketina nemokamu internetu padengti visas viešąsias miesto erdves. Daliai taškų įrengti tikimasi gauti Europos Sąjungos (ES) lėšų, o likusiems skirti jų iš Savivaldybės biudžeto.

Vakar Klaipėdos savivaldybės specialistai aptarė belaidžio ryšio (Wi-Fi) prieigos taškų diegimo vietas ir kitus formalumus.

Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, šiandien miestas turi kelis belaidžio ryšio prieigos taškus, tačiau jie pavieniai ir įrengti net anarchiškai.

Šiuo metu pranešta apie numatomą ES finansavimą bevielio interneto prieigos taškams įrengti. Valdininkai pasiūlė svarstyti, kuriose viešosiose erdvėse ir kuriuose viešuose pastatuose reikėtų įrengti Wi-Fi.

"Europa jaučia, bet ir miestas žino, kad to reikia. Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas išleido potvarkį, kuriuo prašo Savivaldybės administracijos į kitų metų strateginės veiklos planus įtraukti priemonę, skatinančią mieste diegti belaidžio ryšio prieigos taškus ir palaipsniui siekti, kad jų atsirastų kuo daugiau", - sakė E. Mantulova ir pridūrė, kad tiek, kiek pavyks, taškų bus įrengta ES lėšomis, o kitų įrengimas bus finansuojamas Savivaldybės biudžeto lėšomis.

NEPAMIRŠ. Žadama, jog bevieliu internetu bus galima naudotis ir pietinėje miesto dalyje, pavyzdžiui - Debreceno, ir Pempininkų aikštėse. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

Taigi Klaipėda ryžtasi visas savo viešąsias erdves pritaikyti išmaniajam gyventojui. Tokių gyventojų kartos jau keičia viena kitą, ir Wi-Fi poreikis jau didelis.

"Kur šiandien diegsime Wi-FI Klaipėdoje pagal ES programą, negaliu dar pasakyti, nes tik svarstėme ES programos aprašą. Nusprendėme, kad naudosimės šia programa ir teiksime paraišką. Lygiagrečiai bus rengiama tokia priemonė ir traukiama į 2018 metų mūsų strateginės veiklos planus. Be to, bus rengiamas kompleksinis priemonių planas, kuris galbūt bus vykdomas kelerius metus iki tol, kol visose miesto viešosiose erdvėse bus nemokamas internetas", - sakė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja.

Paklausta, kokiose viešosiose erdvėse ateityje atsiras Wi-Fi, E. Mantulova vardino: Kruizinių laivų terminalas, Teatro aikštė, kur didžiausia turistų trauka, piliavietė, Mažvydo alėja, Lietuvininkų aikštė.

Ji teigė, kad negalima pamiršti ir miesto periferijų. Wi-Fi reikia ne tik miesto centre, kuriame būna daugiausia žmonių, bet ir pietinėje miesto dalyje, kur augančiam jaunimui taip pat jo reikia, pavyzdžiui, ir Debreceno, ir Pempininkų aikštėse. Jis turi būti ir Poilsio parke, ir Skulptūrų parke.

"Visos tos erdvės turi būti pritaikytos X kartai", - įsitikinusi E. Mantulova.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder