Metro Klaipėdoje. Tarp fantazijos ir realybės

Metro Klaipėdoje. Tarp fantazijos ir realybės

Yra dalykų, kurie skamba pernelyg pasakiškai, kad tai būtų tiesa. Kita vertus, didžiausių pasiekimų priežastimi neretai tampa būtent svajonės ar nerealiai skambančios idėjos. Vieną tokią Klaipėdai siūlo Vilniaus inžinieriai, tikinantys, kad jos įgyvendinimas uostamiesčiui nieko nekainuotų, atvirkščiai, esą tik duotų ekonominę naudą ir sukurtų papildomą pridėtinę vertę.

"Mane jaudina, kad Klaipėda mėgina eiti Vilniaus pramintu nesėkmingu keliu - studijoms dėl tramvajaus išleisti milijonai, o rezultatas niekinis - net patys tramvajaus proteguotojai išsižadėjo savo idėjos", - taip į "Vakarų ekspresą", dienraštyje perskaitęs straipsnį apie Klaipėdos planus ruošti tramvajaus linijos įrengimo studiją, kreipėsi Juozas Zykus, asociacijos "Metro sąjūdis" valdybos pirmininkas.

Šios organizacijos, koordinuojančios metropoliteno tinklo įgyvendinimo galimybes Lietuvoje, vardas uostamiestyje plačiau nuskambėjo prieš kelerius metus, kai tas pats J. Zykus pristatė idėją Klaipėdą su Kuršių nerija sujungti automobilių ir pėsčiųjų tuneliu, nutiestu po mariomis.

Dabar "Metro sąjūdis" parengė priešprojektinį pasiūlymą Klaipėdai, kaip būtų galima mieste ne tik įrengti metro liniją, bet ir ja per uostamiestį sujungti Palangą su Neringa.

"Tramvajus negali iš esmės išspręsti transporto problemų, nes juda tame pačiame lygyje kaip ir gatvės eismas, todėl ties sankryžomis automobiliai bus priversti laukti ir dėl to formuosis spūstys.

Mūsų nuomone, Klaipėdai būtų žymiai naudingesnė lengvojo metro sistema. Ji būtų visiškai atskirta nuo gatvės eismo, todėl kelionės taptų žymiai greitesnės, iki minimumo sumažėtų vėlavimo rizika", - įsitikinęs J. Zykus.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder