Merą vaišino avino galva

Merą vaišino avino galva

Klaipėda gausina miestų partnerių gretas. Su oficialia Lietuvos delegacija Kazachstane lankęsis Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas parsivežė ketinimų protokolą, jog Aktau ir Klaipėdos miestai artimiausiu metu gali tapti partneriais.

"Turime nemažai vienijančių dalykų. Abu miestai yra ne tik labai panašaus dydžio, bet yra vieninteliai jūrų uostai savo valstybėse", - pasakojo Klaipėdos meras.

Nors V. Grubliauskas vizito Kazachstane metu ir nebuvo nuvykęs į Aktau, tačiau buvo susitikęs su šio miesto meru Edilu Žanbiršinu, kuris jam pasirodė labai šiuolaikiškas.

"Aktau meras labai daug pasakojo apie miestą. Žinoma, kai kuriuos specifinius niuansus nėra lengva suprasti. Pavyzdžiui, šiame mieste labai trūksta geriamojo vandens, todėl ten geriamasis vanduo ruošiamas pasitelkiant garinimo metodą", - sakė V. Grubliauskas.

Meras vaizdžiai pasakojo, kaip kazachai rodo pagarbą garbiems svečiams - būtent jam vakarienės metu buvo patikėta išdoroti virtą avino galvą ir suvalgyti akis.

"Skonis visai neblogas. Beje, visai patiko ir patiekalai iš arklienos", - šypsojosi kazachų papročių paisęs Klaipėdos meras.

Preliminariai sutarta, kad dar šiemet Aktau miesto valdžia turėtų atvykti į Klaipėdą atsakomojo vizito.

"Manau, kad per 1-2 metus šitas gražus bendravimas turėtų peraugti į oficialios bendradarbiavimo sutarties pasirašymą", - prognozavo V. Grubliauskas.

Skaičiuojama, kad dabar Klaipėda turi 20 miestų partnerių. Pastaruoju metu galimybių bendradarbiauti su Klaipėda ieško dar du miestai iš Prancūzijos ir Rumunijos.

"Galiu drąsiai pasakyti, kad Aktau miestui teikiu didžiausią prioritetą. Dabar, kai Lietuva bando užmegzti kuo daugiau partnerystės ryšių su Azijos šalimis, Klaipėdos ir Aktau miestų bendradarbiavimas galėtų labai ryškiai pasitarnauti stiprinant tokius santykius", - kalbėjo Klaipėdos meras.

Jis priminė, jog po dviejų savaičių Klaipėdoje vyks logistikos forumas, kuriame dalyvaus aukšto rango atstovai iš Kazachstano ir Baltarusijos. Jo metu bus kalbama apie naująjį Šilko kelią iš Kazachstano į Europą bei galimą jo atšaką per Klaipėdos uostą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder