Mėlynoji vėliava kaitina aistras

Mėlynoji vėliava kaitina aistras

Daug diskusijų sukėlęs klausimas ar Klaipėda turėtų dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje, šiandien buvo svarstomas Klaipėdos miesto taryboje. Nors Tarybos narių nuomonės išsiskyrė, tačiau galiausiai sprendimui buvo pritarta.

Mėlynosios vėliavos programoje Savivaldybė dalyvauja jau nuo 2007 metų, kai šis apdovanojimas buvo suteiktas Smiltynės I paplūdimiui, o nuo 2018 metų kasmet apdovanojimai suteikiami Smiltynės I ir Melnragės II paplūdimiams.

Šiandien Mėlynoji vėliava jau yra tapusi pripažintu tarptautiniu paplūdimio kokybės ženklu. Manoma, kad paplūdimiai, turintys tokią vėliavą, pritraukia daugiau svečių iš Lietuvos ir iš užsienio šalių.

Toks statusas padeda populiarinti Klaipėdą kaip miestą prie jūros tarptautiniu mastu.

Mėlynosios vėliavos paplūdimiuose poilsiautojai gali rasti visko, ko jiems reikia - juose infrastruktūra pritaikyta neįgaliesiems, yra geriamojo vandens, įrengti šiukšlių rūšiavimo konteineriai ir tualetai. Norintis gauti tokį statusą paplūdimys turi atitikti net 27 reikalavimus, o Mėlynoji vėliava duodama tik vienam sezonui.

„Sieksime įgyvendinti Mėlynosios vėliavos programos reikalavimus Smiltynės paplūdimio 500 metrų atkarpoje prie centrinio tako ir Melnragės II paplūdimio 500 metrų atkarpoje prie centrinio tako“, - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.

Tarybos narė Nina Puteikienė išsakė pastebėjimą, jog ne tik du, bet visi miesto paplūdimiai turėtų atitikti aukščiausius reikalavimus.

“Šis sprendimas būtų mūsų visų mokestis už Klaipėdos miesto savivaldybės ir jos darbuotojų neveiklumą, už neturėjimą, nei noro, nei ambicijų, kad visas mūsų išskirtinis paplūdimys atitiktų visus aukščiausius reikalavimus. Mes mokėsime tuos pinigus tam, kad bent du paplūdimiai būtų Europietiški, kad bent dvejuose paplūdimiuose žmonės jaustųsi kaip Italijos paplūdimyje. Šiuos pinigus galime įvardinti kaip miesto savivaldybės nekompetenciją ir gėdą tvarkytis pagal šiuolaikinius reikalavimus”, - tvirtino N. Puteikienė.

Jai pritarė ir kitas Tarybos narys Aidas Kaveckis, kuris tikino, kad mėlynoji vėliava yra būtinybė.

“Prestižas yra labai svarbu, manau, kad šiandien labai aiškiai turime ištransliuoti administracijai, kad visi paplūdimiai būtų atitinkantys Mėlynąją vėliavą. Kas keliauja, tikrai žino, kas yra Mėlynoji vėliava ir kad tai yra būtinybė”, - sakė A. Kaveckis.

Tarybos narys Arūnas Tuma savo nuomonę dėl Mėlynosios vėliavos jau išsakė viešai, tačiau posėdyje tik dar kartą pakartojo, jog pinigais neturėtų būti švaistomasi. Primename, kad mėlynosios vėliavos gavimas miestui kainuoja 10 tūkst. eurų.

Balsavimo metu tarybos narių nuomonė išsiskyrė: už balsavo 18, prieš - 6, o susilaikė 5 tarybos nariai. Sprendimui dalyvauti Mėlynosios vėliavos programoje buvo pritarta.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder