Melnragiškiai apie uosto plėtrą: "Norime sustabdyti tą traukinį"

Melnragiškiai apie uosto plėtrą: "Norime sustabdyti tą traukinį"

Melnragės bendruomenė nepasiduoda ir dar kartą raštu kreipėsi į šalies vadovus reikalaudama, kad planuojama uosto plėtra nepažeistų gyventojų interesų.

"Jei atvirai, nieko nesitikime ir neturime didelių iliuzijų. Kiek esame rašę raštų - jokios realios naudos. Tiesiog vykdome savo pareigą ir norime priminti apie save dar kartą", - vakar sakė asociacijos "Melnragės bendruomenė" pirmininkas Ramūnas Kapušinskas.

"Visgi tikimės sustabdyti tą traukinį, nors akivaizdu, kad jis jau pradėjo riedėti", - antrino už melnragiškių teises aktyviai kovojanti seniūnaitė Marija Kalendė.

Lietuvos Respublikos ministrui pirmininkui Sauliui Skverneliui, Aplinkos bei Susisiekimo ministerijų atstovams melnragiškiai perdavė pareiškimą. Jame melnragiškiai akcentuoja, kad uosto plėtros planai, jų nuomone, ne tik gali pažeisti viešąjį interesą, bet esą prasilenkia ir su galiojančiais teisės aktais.

"Ar jūs žinote, kad visų uosto plėtros alternatyvų atvejais numatoma iškirsti 246 ha miško, o 3 ir 4 koncepcijos sprendiniuose - dar papildomai 14 ha valstybinio II grupės Girulių rekreacinio miško gamtinio karkaso teritorijoje? Miesto ribose nėra tiek laisvų plotų, kuriuose siūloma atsodinti iškirstus uosto teritorijoje esančius miškus. Tokie siūlomi sprendiniai ir gamtinio karkaso naikinimo būdai pažeidžia Specialiąsias žemės ir miško naudojimo sąlygas bei Lietuvos Respublikos saugomų teritorijų įstatymo 41 straipsnį", - tai tik vienas, melnragiškių nuomone, su galiojančiais teisės aktais prasilenkiantis planas. Rašte tokių išvardinta kur kas daugiau.

M. Kalendė "Vakarų ekspresui" pasakojo, kad jau ir dabar arčiau uosto gyvenantys melnragiškiai skundžiasi dėl kvapų, tad esą ko tikėtis, jei bus pašalinta nemaža dalis "žaliųjų plaučių".

"Mus jaudina ir tai, kad yra pakeistas planuojamos ūkinės veiklos poveikio aplinkai vertinimo įstatymo vienas punktas. Nuo šių metų lapkričio 1-os dienos bus leidžiama didesnė tarša, kas nėra naudinga aplinkiniams gyventojams", - minėjo M. Kalendė.

Be kitų išvardintų galimų problemų, gyventojai baiminasi, kad nepakankamai buvo įvertintos galimos pasekmės paplūdimiams.

"Jei yra norima plėsti uostą, tai reikia daryti civilizuotai ir demokratiškai, nepažeidžiant Lietuvos Respublikos įstatymų ir miestiečių interesų", - oficialiame rašte šalies valdžios prašo melnragiškiai.

Priminsime, kad praėjusį penktadienį Klaipėdoje viešėjęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis akcentavo, kad Klaipėdos uosto plėtra - labai svarbus valstybei ekonominis projektas. Pasak jo, artimiausiu metu Vyriausybės potvarkiu bus sudaryta uosto plėtros koordinacinė ir priežiūros grupė. Iki šių metų pabaigos turėtų būti patvirtintas uosto bendrasis planas, suplanuoti visi darbai iki 2021 metų. Ministras pirmininkas pabrėžė, kad politikavimo kalbant apie uosto plėtrą neturi būti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder