Melnragės parką kurti pradės pavasarį

Melnragės parką kurti pradės pavasarį

Praėjusią savaitę Melnragės parką projektuojanti UAB "Želdynai" pristatė galutinius pasiūlymus dėl parko sutvarkymo.

Daugiausia dėmesio krypo į takų dangą. Nors viena pigiausių, maloniausių ir lengviausiai pakeičiamų dangų yra medinė, tačiau, pasirodo, po dvejų ar trejų metų per šalčius ar dėl drėgno oro tokia danga tampa labai slidi. Taigi buvo pasiūlytas kitas modernus ir patrauklus sprendimas.

"Europoje, įrengiant tokio pobūdžio parkus, vyrauja tendencija formuoti takelius iš jau esamo, tačiau sutankinto grunto. Iš smėlio, vandens, specialaus rišiklio, cemento gaminamas specialus mišinys, kuris vizualiai atrodo kaip smėlis, bet yra kietas kaip betonas. Tokia danga yra labai patogi, lengvai eksploatuojama ir pigi", - teigė Klaipėdos miesto savivaldybės direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova.

Vis dėlto šiaurinė parko pusė, arčiau kopagūbrių, yra atviresnė vieta ir ten gali kilti grėsmė, jog takeliai bus užpustyti smėliu. Taigi ten planuojama takų paviršių padengti pjuvenomis.

Sutankinant esamą smėlį teks įvežti sunkiasvorę techniką, taigi ten gali nukentėti augmenija: gubojos, pelėžirniai. Tačiau bus bandoma šiuos augalus atsodinti.

Projektuotojai, išgirdę Melnragės bendruomenės norą įrengti parke pikniko vietų, išpildė šį prašymą. Taip pat bus įrengiama vaikų žaidimų aikštelė su minkštu smėlio pagrindu, o greta jos - sūpynės suaugusiesiems.

Apšvietimas rytinėje dalyje bus įrengiamas, tačiau šalia kopagūbrių jo nėra numatoma, kadangi, siekiant gauti Europos Sąjungos finansavimą, pagal Kraštovaizdžio gerinimo programą intervencija į gamtinį karkasą turi būti kuo mažesnė.

Netrukus, daugiausiai už poros mėnesių, tikimasi gauti statybą leidžiantį dokumentą, netrukus po to bus ieškoma rangovo. Darbai prasidės balandžio arba gegužės mėnesį. Planuojama, kad statybos darbai bus baigti iki metų pabaigos.

Projekto vertė - 330 tūkst. eurų, iš kurių 280 tūkst. eurų bus siekiama padengti ES lėšomis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder