Melnragėje nori įrengti parką

Melnragėje nori įrengti parką

Panaudojus Europos Sąjungos (ES) paramą Klaipėdoje, Melnragėje, planuojama įrengti dar vieną parką. Politikams tokie valdininkų užmojai patinka, tačiau prašoma tikslesnio paaiškinimo, kodėl kraštovaizdį norima gerinti būtent toje vietoje.

Savivaldybės administracijai reikia politikų pritarimo, kad būtų galima teikti paraišką gauti ES fondų finansinę paramą. Tūkstantines lėšas planuojama panaudoti ir tam, kad Melnragėje, tarp Audros ir Vėtros gatvių, maždaug 9 ha ploto teritorijoje būtų įrengtas parkas.

"Planuojama atkurti želdynus, nutiesti pėsčiųjų takus. Tiesiog ši vieta taptų malonia leisti laisvalaikį, pasivaikščioti", - vakar vykusio miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasakojo Savivaldybės administracijos Projektų skyriaus vedėja Elona Jurkevičienė.

Bendra preliminari projekto vertė - per 321 tūkst. Eur. Iš jų per 273~tūkst. Eur sudarytų ES, per 48~tūkst. Eur - Savivaldybės lėšos.

Minėto komiteto nariai palaikė šią idėją. Visgi replikavo, kad žmonėms reikėtų išsamiau paaiškinti, kodėl parką planuojama įrengti būtent toje vietoje.

"Gal paaiškės, kad toje teritorijoje gyvena daug valdininkų?" - šmaikštavo komiteto nariai.

Kai kurių politikų žiniomis, toje teritorijoje yra ir privačių sklypų. Tad akivaizdu, kad, įvykdžius šį projektą, jų vertė ženkliai padidėtų.

"Taip, ten kaip tik aš gyvenu. Ir Klaipėdos mero namas yra netoli", - užbėgdama galimoms apkalboms už akių atviravo komitete dalyvavusi Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė.

Visgi E. Jurkevičienė tikino, kad teritorija buvo parinkta ne remiantis pažintimis. Esą surasti teritoriją, kuri atitiktų visus keliamus reikalavimus, buvę labai sudėtinga. Ji pažadėjo iki miesto Tarybos posėdžio pateikti išsamesnę informaciją, kokie buvo reikalavimai, kuriuos tenkino tik ši mieste esanti teritorija.

Paraiškos finansavimui gauti bus teikiamos tik kitais metais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder