Medžiai pjaunami ir dujininkų užsakymu

Medžiai pjaunami ir dujininkų užsakymu

Pjaunami medžiai Klaipėdos mieste kelia visuomenės pasipriešinimą. Ypač, kai, gyventojų teigimu, niokojama visiškai sveika augmenija.

Dabar į kovą su medžių kirtėjais mieste stojo Debreceno g. 74 namo gyventojai. Pastebėję, kad netoli jų namo vidury dienos pjaunami didžiuliai sveiki medžiai, žmonės pradėjo ieškoti teisybės. Valdininkai aiškina, kad šie medžiai šalinami teisėtai - bendrovės "Lietuvos dujos" užsakymu.

"Nupjovė sveikus"

"Mūsų tėvai prieš 40 metų tuos medžius sodino, o dabar ateina ir pjauna lyg niekur nieko. Kiek reikalavome pjovėjų parodyti leidimą - nieko nepešėme", - pasakojo klaipėdietė Valentina.

Pasak jos, tą dieną du didžiuliai sveiki medžiai buvo nupjauti ne tik prie jų namo - lapuočiai virto ir kitose rajono vietose.

Į "Vakarų ekspreso" redakciją paskambinęs Kazys taip pat stebėjosi Pempininkų rajone pjaunamais medžiais. Pasak jo, ketvirtadienį už Pempininkų bibliotekos buvo nupjauti du didžiuliai visiškai sveiki medžiai.

"Įtariu tik viena, kad tokie medžiai pjaunami dėl medienos. Greitai nupjovė ir išsivežė, dar kelmus pjuvenomis užkasė, kad ne taip matytųsi. Dabar sula sunkiasi iš kelmų, matyti, kokie sveiki medžiai buvo. Kodėl tuomet nepjauna visai šalia stovinčios išpuvusios drebulės arba pasvirusio šermukšnio, kurie gal ir pavojų kelia? Kažkodėl prireikė sveikus medžius niokoti. Genocidas. Turi būti surasti kaltininkai ir nubausti ", - kone ašarą dėl nupjautų lapuočių braukė Kazimieras.

Pildo biudžetą

Pasak savivaldybės administracijos Aplinkos kokybės skyriaus vedėjos Daivos Berankienės, medžiai šalinami teisėtai. Esą pjaunami medžiai, kurie auga ant dujotiekio arba jo apsaugos zonose.

"Ten jie neturi teisės augti, todėl šalinami be atstatomosios vertės", - sakė D. Berankienė.

Jos duomenimis, šį pavasarį bendrovei "Lietuvos dujos" buvo išduotas leidimas Klaipėdoje pašalinti iš viso 16 medžių: prie Taikos pr. 95, Debreceno g. 10, 74, Kalnupės g. 21, Minijos g. 151, 133, Baltijos pr. 4 ir 101 namų.

Tačiau toks valdininkės paaiškinimas gyventojų neįtikino. Ponia Valentina negalėjo patikėti, kad prie Debreceno 74 namo, kur buvo nupjauti medžiai, po žeme galėtų driektis dujotiekis.

"Tuomet kodėl prieš 40 metų toje vietoje buvo leista tuos medžius sodinti? Bet to, juk per tiek laiko būtume kada matę, kad ten kas nors rausia, tvarko tuos dujotiekius. Mums žinoma, kad įvairios trasos eina po šaligatviu, esančiu prie namo, ten dažnai vyksta įvairūs darbai. Ką gi, teks reikalauti, kad mums parodytų tikslias schemas", - žadėjo toliau aiškintis situaciją ponia Valentina.

Beje, mieste pjaunami medžiai kaip niekada anksčiau pildo miesto biudžetą. Savivaldybės administracijos Finansų ir turto departamento direktorė Aldona Špučienė stebėjosi, kad per pirmuosius šių metų mėnesius už leidimus kirsti medžius surinkta net 197 tūkst. litų, kai visų metų planas buvo tik 10 tūkst.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder