Medikai siekia įkvėpti gyventi sveikiau

Medikai siekia įkvėpti gyventi sveikiau

“Jūrininkų ligoninės gydytojai sako – neužtenka turėti dviratį, reikia juo ir važiuoti!” – šis ir kiti nuotaikingi, tačiau informatyvūs ir susimąstyti verčiantys šūkiai lydėjo jau dešimtą kartą vykusį Klaipėdos jūrininkų ligoninės organizuotą dviračių žygį už sveiką širdį. Jau ne pirmus metus entuziastai įveikia keliolikos kilometrų atstumą nuo ligoninės iki prekybos centro “Big”.

Sekmadienio rytą Klaipėdos jūrininkų ligoninės medikai, jų šeimos, draugai, pacientai vieninga dviračių kolona, papuoštas širdies formos balionais, pervažiavo Klaipėdą. Visi žygio dalyviai vilkėjo šviesą atspindinčias liemenes, dauguma dėvėjo šalmus. Taip ligoninės bendruomenė siekia ne tik atkreipti klaipėdiečių dėmesį į širdies, kraujotakos sistemos ligas, kurios yra kas antros mirties Lietuvoje priežastis, bet ir paskatinti žmones gyventi sveikiau, o kartu – ir kelyje elgtis saugiai.

Ligoninės vyriausiasis gydytojas dr. Jonas Sąlyga įsitikinęs, kad medikų rodomas pavyzdys žmones įkvepia – kasmet vis daugiau žmonių neraginami prisijungia prie žygio, kviečiasi draugus ir šeimas.

„Širdies ir kraujagyslių ligų nemažėja, negana to, jos kasmet paliečia vis jaunesnius žmones. Tai labai neramina medikus, nes jų pareiga nėra tik gydyti jau segančius žmones. Mes siekiame, kad sergančiųjų būtų kuo mažiau ir savo pavyzdžiu rodome, ką daryti, kad būtume sveikesni. Per metus vien Klaipėdos jūrininkų ligoninėje dėl širdies ligų gydosi per 4 tūkst., o ambulatoriškai konsultuojame per 15 tūkst. pacientų“, – akcijos svarbą pristatė J. Sąlyga.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder