Mažyliams dovanojo tautiečių megztas kojinaites

Mažyliams dovanojo tautiečių megztas kojinaites

Ketvirtadienį ryte Klaipėdos universitetinės ligoninės naujagimius ir jų mamytes aplankė projektas „Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli“. Šimtmečio proga Lietuvos ligoninėse visiems ką tik pasaulį išvydusiems vaikučiams dovanojamos kojinaitės, kurias mezgė ir vis dar mezga mūsų šalie gyventojai.

Į uostamiesčio ligoninę buvo atvežta daugiau nei 100 kojinaičių. Savo palatose svečių sulaukusios gimdyvės neslėpė šypsenų ir dėkojo už gražią iniciatyvą. Projekto organizatorės Inga Laukytė-Budrienė ir Nida Vildžiūnaitė su Klaipėdos universitetinės ligoninės atstovais bei vicemere Judita Simonavičiūte moterims įteikė ne tik kojinaites, bet ir gėlių su gražiais, šiltais palinkėjimais. Daugelis mamų savo vaikams vardus jau sugalvojo. Vienas jų – Mindaugas, rytoj minėsiantis Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną.

„Meilė Lietuvai prasideda nuo mažų dalykų. Klaipėdiečiai mezgė kojinėles ir nešė tiek merui, tiek Sveikatos biurui. Tai parodė, kad Lietuva visiems yra brangi. Meilė sudėta tiems, kurie į šį pasaulį atėjo ir kurie dar ateis. Tikrai dėkoju visiems prisidėjusiems prie akcijos. Tikiuosi, kad tas patriotizmas per kojinėles bus perteiktas mažyliams“, – vylėsi Klaipėdos vicemerė Judita Simonavičiūtė.

Gražia akcija pasidžiaugė ir Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiasis gydytojas prof. habil. dr. Vinsas Janušonis. Pasak jo, kasmet šioje ligoninėje gimsta apie 3 tūkst. vaikučių. Praėjus pusmečiui jų gimė jau daugiau nei pusantro tūkstančio.

„Tikimės, kad karaliaus Mindaugo karūnavimo proga visiems kojinaičių užteks. Tokios akcijos labai gražios. Tai svarbi valstybės diena. Žmonės patenkinti. Gimdyvių spektras yra iš visos Lietuvos – net ir iš Druskininkų“, – sakė V. Janušonis.

Asociacijos „Padedu augti“ vadovė I. Laukytė-Budrienė priminė, jog iniciatyva naujagimiams dovanoti megztas kojinaites kilo suomių dėka, kurie prieš metus taip pat minėjo savo valstybės atkūrimą. Tąkart skandinavai kojinaičių primezgė netgi per daug, tad 100 jų su Lietuvos trispalvėmis perdavė Lietuvai.

„Kartą per savaitę skubu į vieną iš Kauno pašto skyrių ir atsiimu Lietuvos gyventojų siųstas kojinaites su mūsų atributika – geltona, žalia, raudona. Dažniausiai randu ir gražų raštelį, rašytą ranka ar kompiuteriu. Būna ir atvirukas su kūdikėlio atvaizdu. Tikrai patys gražiausi linkėjimai šiais metais gimstantiems naujagimiams ir jų tėveliams. Labiausiai jaudina ranka rašyti atvirukai, jie labai smagūs. Aplankėme jau didžiąją dalį Lietuvos gimdymo namų. Labai džiaugiamės emocijomis, kurias patiriame bendraudami su tėveliais, sesutėmis ir kitais“, – įspūdžiais dalijosi I. Laukytė-Budrienė.

Projektas „Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli“ ir Lietuvos naujagimiai sulaukė jau daugiau nei 2 tūkstančių tautiečių megztų kojinaičių. Tačiau, kaip teigia viena projekto organizatorių VĮ „Mediapressa“ įmonės vadovė N. Vildžiūnaitė, užsibrėžtas tikslas dar neįgyvendintas.

„Išties įspūdingas ir didelis skaičius. Bet dar šiek tiek trūksta, kad galėtume aplankyti visus gimdymo namus. Todėl labai kviečiame visus mezgančius ir bebandančius tai daryti prisijungti. Labai lauksime visų kojinaičių“, – tikino N. Vildžiūnaitė.

Siųsti megztas kojinaites galima asociacijai „Padedu augti“. Visus reikiamus kontaktus galima rasti feisbuko paskyroje „Lietuvai 100 – Sveikas, mažyli“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder