Mažiesiems - naujas modernus lopšelis-darželis

Mažiesiems - naujas modernus lopšelis-darželis

Pirmąja naujų darželių kregžde Klaipėdos valdžia vadina Naikupės g. 27 esančio lopšelio-darželio "Puriena" rekonstrukciją ir plėtrą pastatant naują priestatą. Žadama nepamiršti ir šiaurinės miesto dalies, kur labiausiai jaučiamas vietų stygius.

Vakar buvo pristatytas "Purienos" rekonstrukcijos techninis projektas. Numatoma, kad po rekonstrukcijos darželio bendras plotas padidės dvigubai, mat kieme bus pastatytas beveik tokio pat dydžio, koks dabar yra pagrindinis darželio korpusas, priestatas.

Statybų leidimas jau gautas, tad dabar laukia viešieji pirkimai. Jei viskas vyks sklandžiai, darbai prasidės jau pavasarį, o bus baigti kitą rudenį. Preliminari visų darbų vertė - apie 3,4 mln. eurų. Iš jų - 1,55 mln. skirs miestas ir beveik 1,84 mln. eurų - uostas.

SPALVINGAS. Štai šitaip žaismingai ketinama išmarginti darželio fasadą.

"Pirmą kartą nepriklausomoje Lietuvoje Klaipėdoje bus ne tik renovuotas, bet ir pastatytas naujas darželio statinys", - džiaugiasi Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Aiškindama, kodėl pradėta nuo šio darželio, o ne, pavyzdžiui, nuo šiaurinės miesto dalies, miesto valdžia tvirtina, kad tai tiesiogiai susiję su Baltijos pr. ir Minijos g. sankryžos statybomis, dėl kurių teko uždaryti darželį "Aušrinė". Skaičiuojama, kad pastačius "Purienos" priestatą bus visiškai patenkintas ikimokyklinio ugdymo vietų poreikis pietvakarinėje uostamiesčio dalyje. Po rekonstrukcijos "Purienoje" tilps apie 380 vaikų - dvigubai daugiau nei dabar.

"Tikiuosi, kad atnaujinus šį darželį dar labiau pakils kultūrinis šio mikrorajono lygis", - vylėsi Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Pasak rekonstrukcijos ir plėtros techninį projektą parengusios bendrovės "Panprojektas" projektų vadovės Elvyros Klimavičienės, po rekonstrukcijos neatpažįstamai pasikeis tiek pastatas, tiek darželio teritorija.

"Seni beverčiai medžiai bus iškirsti ir pasodinti nauji, bus daug pasivaikščiojimo takų, įvairių erdvių, kur vaikai galės žaisti. Tiesa, vyko daug diskusijų dėl lauko pavėsinių. Baimintasi, kad jose "nesisvečiuotų" kaimynai iš Darbo biržos, tad nuspręsta stacionarių pavėsinių atsisakyti", - pasakojo E. Klimavičienė.

Pažadėta, kad bus įrengta naujų vietų automobiliams statyti, tad tėvams esą nebereikės stumdytis ankštame darželio kieme.

Planuojama, kad tiek naujasis darželio priestatas, tiek rekonstruota pastato dalis bus nudažyta žaismingomis spalvomis. Viduje ketinama įrengti 20 grupių, naują modernią virtuvę, kompiuterių klasę, renginių salę, "Lego" žaidimų kambarį, logopedo, socialinio darbuotojo, psichologo kabinetus.

Kol vyks rekonstrukcijos ir statybų darbai, "Purienos" bendruomenė turės glaustis kitose švietimo ir ugdymo įstaigose. Pasak Savivaldybės administracijos Ugdymo ir kultūros departamento direktorės Nijolės Laužikienės, stengiamasi rasti laisvų vietų kiek galima arčiau, tad žadama darželinukų grupes įkurti ir kai kuriose šalia esančiose mokyklose. Iš viso "Purienos" bendruomenę ketinama išskaidyti į 6 įstaigas.

"Šį ugdymo procesą dar užbaigsite, o nuo rugsėjo 1-osios kuriam laikui reikės glaustis kitur", - minėjo N. Laužikienė.

Valdžios atstovai, be kita ko, užsiminė, kad šiuo metu analizuojami ir galimi naujo darželio šiaurinėje miesto dalyje statybų variantai. Esą dabar svarstomi ne tik galimi finansavimo būdai, bet ir nagrinėjama, kur tiksliai naujasis darželis turėtų išdygti. Planuojama, kad šio darželio projektavimo darbai prasidės kitąmet.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder