Mažėja apleistų vietų ir pastatų

Mažėja apleistų vietų ir pastatų

Aktyvus Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus (VTS) ir kitų institucijų darbas po truputį pradeda duoti vaisių: ilgus metus akis badžiusios apleistos vietos, benamių namais virtę apleisti statiniai ir sandėliukai prikeliami naujam gyvenimui ar bent aptvarkomi. Visgi atsiranda ir naujų skaudulių.

Vakar minėto skyriaus kontrolieriai vyko apžiūrėti apleistų statinių - dėmesys atkreiptas į tuos, kurių savininkams jau buvo pareikšti reikalavimai susitvarkyti. Pasak VTS Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, daugelis į reikalavimus dėmesį atkreipė ir suskubo tvarkytis.

"Pavyzdžiui, pastato Liepų gatvė 36A savininkams buvo surašyti reikalavimai ir situacija gerėja - jis aptvertas, prasidėjo rekonstrukcijos darbai. Buvome Kretingos gatvėje 58, kur anksčiau buvo įsikūręs prekybos paviljonas - ten taip pat vyksta naujo namo statybos. Pastatas adresu Didžioji Vandens gatvė 28A buvo apleistas ir savininkams taikytos poveikio priemonės, tad anksčiau buvusios atviros angos dabar užsandarintos. Džiugu, kad nugriauti beverčiai statiniai, kuriuose gyvendavo benamiai ir sukeldavo gaisrus - sandėliukai Butkų Juzės gatvė 4, tualetai Liepojos gatvės 1A ir 1B sklypuose, pastatas Strėvos gatvė 5. Griaunamas ir toje pat gatvėje 9-ame sklype esantis apleistas statinys", - vardijo V. Valys.

Visgi kai kur teko surašyti reikalavimus susitvarkyti. Pavyzdžiui, akis ir toliau bado buvusio Trinyčių fabriko teritorija, šalia jos esanti apgriuvusi autobusų stotelė. Atitinkami protokolai surašyti Herkaus Manto g. 74A griūvančio pastato, Ąžuolų g. 6 esančių avarinės būklės sandėliukų savininkams.

V. Valys pasidžiaugė, jog pagaliau susitvarkė Skerdėjų g. 3 pastato savininkai, tačiau priešais esantys sklypai Skerdėjų g. 4 ir 6 pernelyg nesikeičia - ten ir toliau akis bado duobės, o tvoroje, kuri juosia teritoriją, buvo angų.

Kontrolieriai dirba pagal sudarytą sąrašą, kuriame anksčiau buvo per 100 pozicijų. Nors vienuose sklypuose susitvarkoma, vis atsiranda naujų. Visgi V. Valys pasidžiaugė, jog sąrašas, kad ir nedideliu tempu, bet mažėja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder