Maltiečių paslaugoms trūksta konkretumo

Maltiečių paslaugoms trūksta konkretumo

Maltos ordino pagalbos tarnybos Klaipėdos grupė kreipėsi į miesto Savivaldybės administraciją prašydama suteikti patalpas planuojamo steigti Maltiečių centro bei grupinių savarankiško gyvenimo namų veiklai vykdyti.

Klaipėdos miesto tarybos Socialinių reikalų komitetui minėta aktyvi nevyriausybinė organizacija, mieste veikianti jau 20 metų ir turinti 37 suaugusius bei 22 paauglius savanorius, 2 etatinius darbuotojus, taip pat savanoriaujantį jaunimą iš Vakarų Europos, pristatė savo veiklos prioritetus - išplėsti sociokultūrines paslaugas senyvo amžiaus, turintiems negalią ir socialinės rizikos asmenims.

Nuo šių metų kovo buvo pradėtos teikti transporto paslaugos šių grupių žmonėms vykstant į ligonines, kapines, renginius. Maltiečiai iš savarankiškai surinktų lėšų ir remiami Europos fondų kasdien gabena maistą 45 savimi dėl ligos ar senatvės savimi negalintiems pasirūpinti žmonėms, planuoja nuo šio rudens dalinti maisto produktus remtinoms šeimoms, kurios maistą galėtų pasigaminti pačios. Nuolat prižiūrimi namuose dar 25 savimi negalintys pasirūpinti asmenys.

Maltiečiai tikisi sukurti ir įgyvendinti sveiko senėjimo koncepciją teikiant kompleksinę reabilitacijos pagalbą, specialistams prižiūrint įvairaus amžiaus, fizinių galimybių ir socialinių grupių žmones. Siūloma, kad įvairiapusiškų paslaugų plėtojimas būtų įgyvendinamas centrinės miesto dalies zonose prie vandens (jūros, marių, Danės upės).

Maltos ordino pagalbos tarnybos siūloma naujovė - įsteigti savarankiško gyvenimo namus 5 asmenims, kuriuose šie įgautų socialinių savarankiško gyvenimo įgūdžių, išmoktų kurti tarpusavio ryšius ir teikti pagalbą vieni kitiems. Taip pat būsto reikia siūlomai "Atokvėpio" paslaugai, kad būtų suteikiamos sąlygos šeimoms, norinčioms išvykti, palikti savaitei vaikus su negalia, kad jie gautų nakvynę ir profesionalią slaugą.

Miesto tarybos Socialinių reikalų komiteto nariai pritarė šiai šventai misijai ir sutiko, jog maltiečių siūlomos paslaugos yra labai reikalingos (tai liudija ir šeimų, auginančių vaikus su negalia, apklausa), tačiau pabrėžė, kad stacionariai globai tiktų ne bet kokios patalpos.

Tad maltiečiams rekomenduota Turto komitetui pateikti konkretesnius pasiūlymus, idant būtų sudaryta sutartis su įsipareigojimais dėl patalpų, kurios būtų skiriamos nemokamai, vietos ir ploto. Iki šiol panašias paslaugas savanoriai teikė nedidelėse patalpose prie "Carito" senelių globos namų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder