Maisto daviniai mokiniams - kas dvi savaites

Maisto daviniai mokiniams - kas dvi savaites

Nemokamą maitinimą Lietuvoje gauna visi priešmokyklinukai ir pirmokai, taip pat vyresnių klasių mokiniai iš nepasiturinčių šeimų. Nors karantino metu mokinių ugdymas vyksta nuotoliniu būdu, tačiau tiems vaikams, kuriems priklauso nemokamas maitinimas, jis ir toliau yra teikiamas, tik kiek kitaip - maisto daviniais.

Vaikams mokantis nuotoliniu būdu, nemokamą maitinimą gaunančių mokinių šeimoms yra tiekiami maisto daviniai, taip pat atsižvelgiant į individualią šeimos situaciją gali būti tiekiamas ir pagamintas maistas, kuris ypač reikalingas vaikams, augantiems socialinės rizikos sąlygomis ir negaunantiems šilto maisto namuose.

Pasitarus su mokinių šeimomis, maisto daviniai gali būti išduodami kiekvieną dieną, kartą per savaitę ar dvi. "Vakarų ekspresui" pasiteiravus Klaipėdos progimnazijų direktorių, kaip dažnai tėveliai pageidauja gauti maisto davinius, atsakymas toks pat - kas dvi savaites.

"Maisto davinius yra rekomenduojama atiduoti kiekvieną savaitę, tačiau apklausus tėvelius paaiškėjo, kad jiems patogiau pasiimti kas dvi savaites. Tada maisto davinys yra didesnis, o tėveliams reikia rečiau ateiti davinio pasiimti", - pasakojo Klaipėdos "Versmės" progimnazijos direktorė Gražina Pocienė.

Kada atsiimti maisto davinius, tėveliai dažniausiai būna informuojami elektroniniame dienyne. Daviniams atsiimti įprastai skiriama viena diena, tačiau jei reikia, dėl atsiėmimo yra tariamasi ir individualiai.

"Tikrai ateina tėveliai pasiimti maisto, nes jiems jo reikia.

Yra buvę, kad vežėme maistą į namus ir palikome prie durų, nes visa šeima buvo saviizoliacijoje.

Būna atvejų, kai tėveliai vėluoja pasiimti, tada yra tariamasi individualiai. Taip pat būna atvejų, kai informuoja, jog ateis davinį atsiimti kitas asmuo", - dėstė Klaipėdos "Smeltės" progimnazijos direktorius Arūnas Matuzas.

Maisto davinius kiekviena mokykla komplektuoja skirtingai, nes vienus suruošia valgyklos darbuotojai, o kitus - už maisto tiekimą atsakingos įmonės.

"Turime tėvų sutikimą, kad krepšelyje gali būti ir mėsos produktų, ir grūdinių kultūrų produktų, miltų, aliejaus, saldėsių - viso to, kas yra leidžiama pagal ministro nustatytą tvarką. Tiekėjai laikosi nustatytų reikalavimų, tad problemų nekyla.

Jokių nusiskundimų iš tėvų nesame gavę, visada patys patikriname krepšeliuose esančius produktus, jų galiojimo laiką.

Lygiai taip pat darėme ir pavasarį, kai buvo karantinas, taip pat ir dabar. Stengiamės užtikrinti įvairovę", - sakė Klaipėdos Simono Dacho progimnazijos direktorė Daiva Marozienė.

Klaipėdos "Versmės" progimnazijos direktorė G. Pocienė pasakojo, jog dėl maisto davinio turinio taip pat konsultavosi su tėvais. Jie išreiškė norą, kad daviniai būtų kuo įvairesni.

"Apie maisto produktus, įeinančius į davinius, teiravomės tėvų, tad pirmiausia į maisto davinį įeina produktai, iš kurių yra gaminamas maistas, sveiki produktai, žiūrime, kad nebūtų pridėtinio cukraus ar per daug druskos, taip pat tėvų prašymu maisto daviniai yra šiek tiek keičiami. Yra tam tikras aprašas, kas maisto davinyje gali būti, ko neturėtų būti, tad vadovaujantis juo maisto daviniai yra paruošiami. Juose būna miltų, aliejaus, būna ir cukraus, konservuotų agurkėlių, žirnelių, taip pat sviestuko, varškės. Tėvai prašė, kad daviniuose būtų ir mėsos", - sakė G. Pocienė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder