Lopo priežastis - darbo brokas

Lopo priežastis - darbo brokas

Tik prieš metus už beveik 10 mln. litų rekonstruotos Joniškės gatvės asfalto dangą jau "puošia" lopai.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco teigimu, ardyti šviežiai paklotą Joniškės gatvės asfalto dangą ties bendrove "Klaipėdos baldai" prireikė dėl ją rekonstravusios bendrovės "Žemkasa" darbo broko.

Pastarasis išaiškėjo spalį, kai greta vykdant lietaus nuotekų tinklų rekonstrukciją nustatyta, kad minėtos bendrovės darbininkai nuotekų tinklus po Joniškės gatve paklojo per aukštai.

"Tinklus teko nuleisti kiek žemiau. Visus su tuo susijusius darbus "Žemkasa" atliko už savo lėšas. Bendrovė taip pat penkerius metus dar vykdys užlopytos asfalto dangos priežiūrą. Tad jei per šį laiką čia atsiras kokia nauja duobė, bendrovė taip pat savo lėšomis privalės ją užtaisyti", - sakė R. Zulcas.

Paklaustas, kodėl šioje beveik 50 metrų ilgio Joniškės gatvės atkarpoje "Žemkasai" liepta ne pakloti naują ištisinę asfalto dangą, o tik užtaisyti išardytą kelio dalį, atsakė, kad tai padaryta neatsitiktinai. Mat jau ir taip dėl visų minėtų darbų spalį Joniškės gatvėje transporto eismas draustas beveik dvi savaites ir tai tapo papildomų rytinių spūsčių šioje miesto dalyje rytinio piko metu priežastimi.

"Jei būtų nuspręsta kloti naują ištisinę dangą, tai Joniškės gatvė būtų buvusi uždaryta dar ilgiau", - sakė R. Zulcas.

"Žemkasos" vadovas Dainius Zokas pripažino, kad tokia situacija susidarė dėl įmonės darbų vadovo klaidos.

"Savivaldybei pradėjus vykdyti kitą - lietaus nuotekų tinklų remonto projektą - mums jau atliekant darbus buvo pakeistas techninis projektas. Numatyta tiesti didesnio diametro vamzdžius. Darbų vadovas juos ir nurodė tiesti, tačiau nepamatė, kad buvo pakeistas ir jų gylis. Ta klaida ir mums patiems skaudžiai atsiėjo - apie 30 tūkstančių litų. Nesmagu ir dėl to lopo, bet tik taip leido taisyti. Tačiau galiu garantuoti, kad ir ši gatvės vieta tarnaus ilgai bei nuobodžiai", - aiškino D. Zokas.

Joniškės gatvės rekonstrukcija atsiėjo per 9 mln. litų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder