Lems Vasaros estrados likimą

Lems Vasaros estrados likimą

Liepos pradžioje vyksiančiame Klaipėdos miesto tarybos Kolegijos posėdyje turėtų būti išsirinkta viena iš dviejų Vasaros estrados modernizavimo alternatyvų.

Anot Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjo Narūno Lendraičio, politikams siūloma arba išsaugoti esamus statinius, o medinius suoliukus pakeisti betoniniais, arba išvis panaikinti žiūrovų sėdimąją dalį ir taip sukurti daugiafunkcinę erdvę.

Esą linkstama prie antrojo varianto, kadangi šis neva labiau pritrauktų privačius investuotojus.

"Suoliukų remontavimas prilygtų investicijai į tai, kas yra dabar. Po trejų metų juk vėl reikės pinigų. Tai taptų pasaka be galo. Siekiame konkrečių rezultatų, dėl to norime padaryti, kad ši erdvė tarnautų ne tik kultūriniams, bet ir sporto, sveikatingumo renginiams bei verslui. Priėmus šį sprendimą, sumažėtų našta miesto biudžetui, taip pat verslo atstovai galėtų realizuoti savo interesus", - aiškino N. Lendraitis.

Pasiteiravus, ar suoliukų panaikinimas padarytų įtakos tokių renginių kaip chorų festivalis-konkursas "Mes - Lietuvos vaikai" lankomumui, N. Lendraitis svarstė, jog labiausiai tikėtina, kad tai niekaip nepaveiktų lankytojų skaičiaus.

"Juk dar neaišku, ar visas kalnas būtų sulygintas, ar tik suoliukai išardyti", - sakė vedėjas.

N. Lendraitis pridūrė, kad estrados kupolas tikrai bus paliktas.

Kultūros skyriaus vedėjo manymu, nugriovus suoliukus, erdvė taptų patrauklesnė ir įvairių koncertų organizatoriams.

Politikams palaiminus vieną iš esamų alternatyvų, būtų skelbiamas koncepcijos konkursas, taip pat būtų ieškomi investuotojai.

Anot dabar Vasaros estrada besirūpinančių Žvejų rūmų direktoriaus Alvydo Juozo Lenkausko, suoliukų nugriovimas būtų maža bėda: "Šiuo atveju žmonės galėtų sėdėti po stogu. O dabar saulė jiems tiesiai į akis šviečia. Kalbant apie atlikėjus, jie savo koncertams vis tiek stato savo sceną. Juk jiems reikalingas profesionalus apšvietimas, garsas. Tad šiuo atveju niekas nenukentėtų."

A. J. Lenkauskas sakė, kad jei sprendimas priklausytų tik nuo jo, jis suoliukus nušluotų be gailesčio: "Pravažiuočiau su traktoriumi, sulyginčiau su juodžemiu ir apsėčiau žalia pieva. Koncertai vyktų kaip užsienyje: žiūrovai, pasikloję pledus, sėdėtų ant žolės."

Šios įstaigos globon estrada pateko prieš trejetą metų. Pokalbininko teigimu, Žvejų rūmai padarė viską, ką galėjo - kiekvieną dieną renkamos šiukšlės, kerpama žolė, uždažomi grafičiai, tvarkomi po stogu esantys suoliukai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder