Ledo arenos galėtų imtis privatus investuotojas

Ledo arenos galėtų imtis privatus investuotojas

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas susitiko su Baltijos šalių privataus ir rizikos kapitalo fondų valdytojos "BaltCap" atstovais ir aptarė investicijų į transporto ir energetikos infrastruktūros plėtrą Klaipėdos mieste galimybes.

"BaltCap" - investicinis fondas, besidomintis privačios ir viešosios partnerystės principais įgyvendinamais vadinamaisiais PPP projektais. Jis turi šiek tiek Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko turto, o likęs - privatus kapitalas. Jo būstinė yra Vilniuje. Fondas visoje Lietuvoje ieško projektų, į kuriuos vertėtų investuoti.

Minėto fondo atstovai buvo supažindinti su tuo, kokie projektai yra numatyti įgyvendinti Klaipėdos mieste, ir buvo pakviesti dalyvauti Savivaldybės rengiamuose konkursuose.

"Tokio varianto, kad konkrečiam fondui galėtume siūlyti konkretų projektą, negali būti. Turime siūlyti projektų visumą, o jau jų reikalas pasirinkti, kuriame projekte jie norėtų dalyvauti", - sakė S. Budinas.

Norintieji dalyvauti konkursuose turės pateikti visus būtinus dokumentus ir pagal juos bus atitinkamai vertinami. Tad kol kas išsamesnė informacija apie šį fondą nerenkama.

Pasak S. Budino, vienas iš artimiausiu metu įgyvendinamų projektų galėtų būti ledo arenos statyba. Šiuo metu jau pradėti pasiruošimo darbai. Svarstomas ledo arenos koncesijos variantas. Jeigu fondas imtųsi šio projekto, jis investuotų į ledo areną, t. y. pastatytų ją savo lėšomis, o Savivaldybė per nustatytą laikotarpį ją išsipirktų.

"Toks mechanizmas yra tinkamas, jeigu neturi galimybės pasiskolinti iš banko. Gali pritraukti tokius fondus, kurie galėtų įvykdyti darbus ir per kažkiek laiko, pavyzdžiui, per 25 metus, duoti Savivaldybei galimybę išsimokėti už vieną ar kitą objektą, kuris jai yra būtinas čia ir dabar", - sakė S. Budinas.

Pasak jo, jeigu viskas vyktų sklandžiai, ledo arena Klaipėdoje galėtų atverti duris galbūt jau net 2020 metais. Kitais metais Savivaldybė planuoja jau skelbti ledo arenos koncesijos konkursą.

Kol kas jokių sprendimų šiuo klausimu nepriimta, tik pasikeista informacija.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder